Αυτές είναι οι 5 πιο εκνευριστικές ατάκες που ακούς στην εγκυμοσύνη - AllYou.gr

Search

Αυτές είναι οι 5 πιο εκνευριστικές ατάκες που ακούς στην εγκυμοσύνη

Κατά γενική ομολογία... 

25 Σεπτεμβρίου 2015

Η εγκυμοσύνη είναι μια αγχωτική περίοδος για κάθε μέλλουσα μαμά, ιδιαίτερα για εκείνες που τη βιώνουν για πρώτη φορά. Οι αλλαγές στο σώμα σας, οι λιγούρες, η πρωινή αδιαθεσία, το γεγονός ότι έχετε μια νέα ζωή να φροντίσετε αργότερα, συν μερικά πράγματα που κάνουν οι άλλοι άνθρωποι και σας ενοχλούν, μπορούν να αυξήσουν το άγχος σας. Μια έρευνα από την αλυσίδα καταστημάτων ASDA στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκαλύπτει ποια είναι τα 5 πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ή να πείτε σε μια έγκυο γυναίκα και καλύτερα θα ήταν να τα αποφύγετε:

1. Οι καλοπροαίρετες συμβουλές

Πρόκειται για φιλοφρονήσεις του τύπου «Δείχνεις κουρασμένη, βεβαιώσου ότι κοιμάσαι αρκετά» και επιφωνήματα για το μέγεθος της φουσκωμένης κοιλίτσας: «Είναι τεράστια για τον μήνα που βρίσκεσαι. Είσαι σίγουρη ότι δεν κυοφορείς δίδυμα;». Ξέρετε ότι το λένε καλοπροαίρετα, αλλά δεν είναι αυτό που θέλετε να ακούσετε όταν νιώθετε ήδη τεράστια, εξαντλημένη και υπερευαίσθητη.

2. Τρομακτικές ιστορίες τοκετού

Ναι, ξέρετε ότι θα φέρετε στον κόσμο ένα νέο άνθρωπο και ότι θέλει κόπο για να τα καταφέρετε. Για το λόγο αυτό, δεν χρειάζεται να ακούτε τις ιστορίες τρόμου μέσα από την αίθουσα τοκετού ακριβώς λίγο πριν το ζήσετε και οι ίδιες. Αυτό θα σας κάνει ακόμα πιο νευρικές. Μάλιστα, το 18% των γυναικών που ερωτήθηκαν, απάντησαν ότι κάτι τέτοιο εντείνει την ανησυχία τους.

3. Άτομα που «μαρτυρούν» το μυστικό σας

Μπορεί σε κάποια βόλτα σας να επιλέξετε να πιείτε αναψυκτικό αντί για κρασί και τότε κάποιος από τους φίλους σας θα πει με δυνατή φωνή: «Γιατί δεν πίνεις, είσαι έγκυος;».

4. Ερωτήσεις για τις λιγούρες

Είναι κάτι που όλες οι έγκυες βιώνουν και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό. «Έχεις καμία περίεργη λιγούρα;», «Εμένα μου άρεσε να τρώω όλη την ώρα παγωτό όταν ήμουν έγκυος». Το 9% των εγκύων γυναικών που ρωτήθηκαν, έχει ενοχληθεί από τέτοια περιστατικά.

5. Το όνομα του μωρού

«Πώς θα ονομάσετε το μωρό; Ξέρετε, έτσι δεν είναι; Απλά δεν μου λέτε…Πείτε μου, δεν θα το πω σε κανέναν!». Η έρευνα αποκάλυψε ότι το 58% των εγκύων θα κρατήσει μάλλον μυστικό το όνομα του μωρού παρά το γεγονός ότι «βομβαρδίζονται» από τις ερωτήσεις του κοινωνικού περίγυρου.

Πηγή: http://www.infokids.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!