Skip to main content

SELF-LOVE

Πώς να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου τις μέρες που νιώθεις ότι έχεις χάσει τον εαυτό σου

Το έχουμε πάθει όλες, αλλά περνάει!



Το να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου τις μέρες που νιώθεις ότι έχεις χάσει τον εαυτό σου μπορεί να είναι μια διαδικασία που σου φαίνεται βουνό, είναι όμως σίγουρα εφικτή και την οφείλεις σε εσένα. Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές που θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις την χαμένη αυτοπεποίθηση και να επανασυνδεθείς με τον εαυτό σου όσο πιο σύντομα γίνεται.

Αυτοστοχασμός

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς τι μπορεί να σε κάνει να νιώθεις έτσι. Υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα, περιστάσεις ή σκέψεις που έχουν συμβάλει στην τρέχουσα κατάστασή σου; Η κατανόηση της βασικής αιτίας μπορεί να σε βοηθήσει να την αντιμετωπίσεις πιο αποτελεσματικά.

Θετικές επιβεβαιώσεις

Χρησιμοποίησε θετικές επιβεβαιώσεις για να αμφισβητήσεις και να επαναπροσδιορίσεις τις αρνητικές σκέψεις. Επανάλαβε τις επιβεβαιώσεις που τονίζουν τα δυνατά σου σημεία, την ανθεκτικότητα και τις δυνατότητές σου. Για παράδειγμα, πες στον εαυτό σου: «Είμαι ικανή», «είμαι δυνατή» ή «αξίζω την επιτυχία».

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Χώρισε τους μεγαλύτερους στόχους σου σε μικρότερες, εφικτές εργασίες. Η ολοκλήρωση αυτών των εργασιών θα σου δώσει μια αίσθηση ολοκλήρωσης και θα σε βοηθήσει να ξαναχτίσεις την αυτοπεποίθησή σου σταδιακά. Γιόρτασε μικρές νίκες στην πορεία.

Δείξε στον εαυτό σου αυτοσυμπόνια

Αντιμετώπισε τον εαυτό σου με καλοσύνη και κατανόηση. Αναγνώρισε ότι όλοι έχουν δύσκολες μέρες και είναι ΟΚ να νιώθεις όπως νιώθεις. Απόφυγε να είσαι πολύ σκληρή με τον εαυτό σου και αντ' αυτού, επικεντρώσου στο να καλλιεργήσεις μια θετική σχέση με αυτόν.

Επανασυνδέσου με τα χόμπι σου

Ασχολήσου με δραστηριότητες που απολαμβάνεις. Τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σου μπορεί να είναι πηγή χαράς και ικανοποίησης. Είτε αυτά είναι διάβασμα, ζωγραφική, άσκηση ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, το να κάνεις πράγματα που αγαπάς μπορεί να σου υπενθυμίσει τις δυνάμεις και την αξία σου.

Βάλε στη ζωή σου υποστηρικτικά άτομα

Πέρνα χρόνο με φίλους και οικογένεια που σε ανεβάζουν και σε υποστηρίζουν. Το να μοιράζεσαι τα συναισθήματά σου με κάποιον που εμπιστεύεσαι μπορεί να προσφέρει μια νέα προοπτική και συναισθηματική υποστήριξη.

Σωματική δραστηριότητα

Η άσκηση έχει πολλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης ενδορφινών. Ακόμη και ένας σύντομος περίπατος ή μια γρήγορη προπόνηση μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη διάθεση και την αυτοπεποίθησή σου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας