Νέα έρευνα δείχνει ότι το πλέξιμο είναι φάρμακο! - AllYou.gr

Search

Νέα έρευνα δείχνει ότι το πλέξιμο είναι φάρμακο!

Κάποιοι πιστεύουν ότι το βελονάκι πρέπει να συνταγογραφείται. Και έχουν λόγους.

> ΥΓΕΙΑ ::
12 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Allyou Team

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη συνταγογράφηση του... πλεξίματος! Ναι, πολύ καλά διαβάζεις, και αυτή η πρόταση είναι το συμπέρασμα που βγήκε από πρόσφατη έρευνα.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση Knit for Peace, μελέτησε υπάρχουσες αναφορές σχετικά με τα οφέλη που έχει το πλέξιμο στην υγεία, αφού πρώτα πήρε 15.000 μαρτυρίες εθελοντών για το πώς αυτό το χόμπι βελτίωσε τις ζωές τους.

Διαπιστώθηκε, λοιπόν, ότι το πλέξιμο είναι τόσο χαλαρωτικό όσο η γιόγκα, ενώ καταφέρνει να αποσπάσει την προσοχή όσων έχουν χρόνιους πόνους (πχ αρθρίτιδα), να δώσει ώθηση στην ποιότητα ζωής, να μειώσει την πίεση και να κρατήσει το μυαλό κοφτερό. Επίσης, το πλέξιμο διαπιστώθηκε ότι μειώνει το αίσθημα μοναξιάς και απομόνωσης, καθώς οι ηλικιωμένοι νιώθουν ότι μπορούν να φανούν χρήσιμοι. 

Με αυτά και με εκείνα, σκέφτηκαν λοιπόν το εξής: αν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας της Βρετανίας χαλάει 2 δισ. δολάρια το χρόνο για θεραπείες που αφορούν την πίεση, περίπου 300 εκατ. δολάρια για αντικαταθλιπτικά, 25 δισ. δολάρια για την άνοια και επίσης μεγάλο ποσό για χρόνιους πόνους, το να συνταγογραφείται το πλέξιμο θα ήταν... σωτήριο! Δεν έχουν κι άδικο, αν το σκεφτείς.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!