Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

6 τρόποι με τους οποίους η άσκηση συμβάλει στην αύξηση της libido

Η άσκηση μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη σεξουαλική επιθυμία



Η άσκηση μπορεί πράγματι να έχει θετικό αντίκτυπο στη libido και τη σεξουαλική επιθυμία, με διάφορους τρόπους. Ακολουθούν οι έξι πιο σημαντικοί, για να σε πείσουμε να επενδύσεις τον χρόνο σου σε αυτή.

Αυξημένη ροή αίματος

Η τακτική σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων. Αυτή η αυξημένη ροή αίματος μπορεί να ενισχύσει τη διέγερση και τη σεξουαλική απόκριση.

Μείωση του στρες

Είναι γνωστό ότι η άσκηση μειώνει τα επίπεδα του στρες διεγείροντας την παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες είναι φυσικά boosters της διάθεσης. Τα χαμηλότερα επίπεδα στρες μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του άγχους και στη βελτίωση της σεξουαλικής επιθυμίας.

Βελτιωμένη εικόνα σώματος

Η τακτική άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε βελτιώσεις στην εικόνα του σώματος και στην αυτοεκτίμηση. Το να αισθάνεται κανείς καλά με το σώμα του μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθηση και την άνεση κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, οδηγώντας σε ενισχυμένη libido.

Ενισχυμένα επίπεδα ενέργειας

Η τακτική άσκηση ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας και μειώνει το αίσθημα κόπωσης. Η αυξημένη ενέργεια μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο ενδιαφέρον και συμμετοχή στη σεξουαλική δραστηριότητα.

Ισορροπημένες ορμόνες

Η άσκηση βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων ορμονών στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της τεστοστερόνης, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη λίμπιντο τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας και στην υποστήριξη της υγιούς σεξουαλικής λειτουργίας.

Καλύτερη ποιότητα ύπνου

Η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου. Ο επαρκής ξεκούραστος ύπνος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της βέλτιστης σεξουαλικής υγείας και της libido.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας