Εσύ πότε έβαλες τα «θέλω» των συνανθρώπων σου πάνω από τα δικά σου;  - AllYou.gr

Search

Εσύ πότε έβαλες τα «θέλω» των συνανθρώπων σου πάνω από τα δικά σου; 

Η ιστορία της Κατερίνας Γιαννακοπούλου, προέδρου του συλλόγου «ΑΛΜΑ», μια ιστορία- μάθημα ζωής, θα σου δείξει το δρόμο…

20 Σεπτεμβρίου 2018
Συντάκτης : Λένα Γρηγορίου

Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που «θυσίασες» τα δικά σου θέλω για τα θέλω ενός άλλου ανθρώπου;  Πότε έβαλες πόνους ή προβλήματα σου στην άκρη προκειμένου να βοηθήσεις κάποιον;

Διαβάζοντας την ιστορία της Κατερίνας, σίγουρα, η λέξη «πόνος» θα αποκτήσει για σένα μια άλλη διάσταση.

Ήταν πριν από χρόνια, που δύο οικογενειακοί φίλοι της Κατερίνας Γιαννακοπούλου, ειδικής παιδαγωγού και προέδρου του συλλόγου «ΑΛΜΑ», «έχασαν» την κόρη τους. Η ίδια υποσχέθηκε ότι θα παραμείνει στο χώρο της ειδικής αγωγής και δεν θα πάψει ποτέ να προσφέρει τη στήριξη και την αγάπη της στο άλλο παιδί της οικογένειας, ένα παιδί με νοητική υστέρηση. 

alma_keimeno.jpg

Ύστερα από λίγο καιρό η Κατερίνα αποφάσισε ότι θέλει να βοηθάει ακόμη περισσότερα από ένα παιδιά. Έτσι, το 1996 ίδρυσε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ».

Εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, σκοπός του συλλόγου είναι η οργάνωση προγραμμάτων για παιδιά με αυτισμό και νοητική υστέρηση. 
Μέσα από πολλές και διαφορετικές δράσεις που εναλλάσσονται συνεχώς (αθλητικές δραστηριότητες, εκδρομές, club νέων, λέσχες, ημερίδες, πολιτιστικές εκδηλώσεις) τα παιδιά μαθαίνουν να κοινωνικοποιούνται αλλά και να αναπτύσσουν τις δεξιότητες εκείνες που χρειάζονται για να μπορέσουν να ενταχθούν στην κοινωνία. 
Για την Κατερίνα αυτή είναι μια δουλειά απαιτητική. Απαιτεί το 100% της προσοχής, του χρόνου και της συγκέντρωσής της.
 Ακόμα και τις μέρες που δεν νιώθει καλά πρέπει να είναι εκεί, να δίνει το παρών.  Με την ίδια προσήλωση, τον ίδιο ζήλο, την ίδια φροντίδα  απέναντι σ’ αυτά τα παιδιά. 

alma_keimeno1.jpg

Τα παιδιά  χρειάζονται οπωσδήποτε τη βοήθεια και την αγάπη της.

Η Κατερίνα το ξέρει.  

Είναι, άλλωστε, από τους ανθρώπους που έχουν μάθει να προσφέρουν. Κάθε μέρα, κάθε ώρα. Ξεπερνώντας δυσκολίες, εμπόδια, ακόμα και τον πόνο. Τον κάθε πόνο. Κι αν κάποια στιγμή νοιώσει πως δεν θα τα καταφέρει, δεν κάνει πίσω.

Αναζητά, απλά, μία δυνατή λύση για να μπορέσει να συνεχίσει.

Και συνεχίζει. Με ένα τεράστιο χαμόγελο. Και με τη «λύση» που για εκείνη είναι η μοναδική.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!