ΑΥΤΗ την ιδιότητα των αντισυλληπτικών την αγνοούσαμε - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΗ την ιδιότητα των αντισυλληπτικών την αγνοούσαμε

Μήπως εσύ την  γνώριζες; 

> ΕΓΩ ::
04 Νοεμβρίου 2015

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι αυτή την συγκεκριμένη... ικανότητα των αντισυλληπτικών χαπιών δεν την είχαμε υπόψη μας. 

Μία νέα μελέτη δείχνει ότι τα αντισυλληπτικά επηρεάζουν την κρίση μιας γυναίκας (και κατ' επέκταση τον τρόπο που βλέπει τους άλλους) με αποτέλεσμα ένας άνδρας να της φαίνεται συχνά πιο ελκυστικός, κάτι που όμως παύει να ισχύει μόλις σταματήσει να παίρνει το χάπι. 

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 118 νιόπαντρα ζευγάρια επί τέσσερα χρόνια, συσχετίζοντας τον βαθμό ικανοποίησης από τη σχέση τους, με την χρήση αντισυλληπτικών χαπιών.

Η μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες, μόλις σταμάτησαν να παίρνουν το χάπι, διαπίστωσαν μια αλλαγή στον τρόπο που «βαθμολογούσαν» τον σύντροφό τους.

Όσες είχαν ιδιαίτερα ελκυστικούς συζύγους δήλωσαν πιο ικανοποιημένες, ενώ όσες είχαν λιγότερο ελκυστικούς (που ήταν και η πλειονότητα), ένιωθαν μετά λιγότερο ικανοποιημένες. Άσχετα όμως με την εξωτερική εμφάνιση του συντρόφου, σε όλες τις περιπτώσεις οι γυναίκες δήλωσαν ότι οι σεξουαλικές επαφές τους έγιναν λιγότερο ικανοποιητικές, αφότου έπαψαν να παίρνουν το χάπι.

Τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν παλαιότερες μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες τα ορμονικά αντισυλληπτικά παρεμβαίνουν στην αντίληψη των γυναικών για την ελκυστικότητα της μυρωδιάς του ανδρικού σώματος και γενικότερα στην ελκυστικότητα ενός άνδρα.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!