Να γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ξεκολλήσεις από την Tv - AllYou.gr

Search

Να γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ξεκολλήσεις από την Tv

Οι επιστήμονες σου εξηγούν πώς η τηλεόραση επιβαρύνει την ψυχική σου υγεία!

> ΕΓΩ ::
20 Νοεμβρίου 2015

Ίσως να έχεις κι εσύ παρατηρήσει ότι στις φάσεις εκείνες της ζωής σου που αισθάνεσαι περισσότερο πεσμένη ψυχολογικά, έχεις την τάση να «κολλάς» περισσότερη ώρα μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης.  

Σύμφωνα με τους ειδικούς η παραπάνω ανθρώπινη συνήθεια έχει μία πολύ καλή επιστημονική εξήγηση αφού τα άτομα που νιώθουν μοναξιά ή που έχουν τάσεις για κατάθλιψη είναι περισσότερο επιρρεπείς στο να κολλήσουν μπροστά την τηλεόραση, νιώθοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα ξεγελάσουν τα αρνητικά τους συναισθήματα.

Μάντεψε όμως τι! Το μόνο που στην ουσία πετυχαίνουν με αυτόν τον τρόπο είναι να δημιουργήσουν μέσα τους έναν κακό φαύλο κύκλο ο οποίος τους οδηγεί σε μία ακόμη χειρότερη κατάσταση. Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άνθρωποι αυτοί χάνουν τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξεκολλήσουν από την τηλεόραση και τις περισσότερες φορές να παραμελούν τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους.

Για τους ειδικούς τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν κάτι πιο ουσιαστικό: ότι οι ψυχολογικοί παράγοντες, όπως η μοναξιά, η κατάθλιψη και η έλλειψη αυτοσυγκράτησης, οδηγούν σε εθιστικές συμπεριφορές.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!