Skip to main content

SINGLES

10 συνήθειες που ΠΡΕΠΕΙ να κόψεις μέχρι να κλείσεις τα πρώτα -άντα

Αν προλαβαίνεις να το κάνεις και νωρίτερα, δεν θα ήταν κακό...


Γεωργία Κοντού

1. Να ακυρώνεις τελευταία στιγμή τα ραντεβού σου (εκτός αν συμβεί κάτι πραγματικά σοβαρό). Αν είσαι κουρασμένη ή αγχωμένη, έχεις έναν ακόμη λόγο για να βγεις: άπειρες έρευνες εξάλλου επιβεβαιώνουν αυτό που ξέρουμε στην πράξη: οι βόλτες με φίλους φτιάχνουν τη διάθεση.

2. Να αγοράζεις πολλά φτηνά ρούχα χαμηλής ποιότητας. Δεν εννοούμε να ξοδέψεις όλο σου το μηνιάτικο σε ένα μπλουζάκι πολυτελούς οίκου, αλλά υπάρχει και η ενδιάμεση λύση: να επενδύσεις σε λιγότερα αλλά πιο ποιοτικά κομμάτια. Εξάλλου, όταν ένα top κοστίζει μόλις 2 ευρώ, κάτι βρομάει στην υπόθεση – πιθανότατα προέρχεται από τα λεγόμενα sweatshops του Τρίτου Κόσμου, όπου δουλεύουν ακόμη και μικρά παιδιά για ένα κομμάτι ψωμί.

3. Να βγαίνεις έξω χωρίς αντιηλιακό. Ο ήλιος συντελεί στην πρόωρη γήρανση όλες τις εποχές του χρόνου. Επίσης καλό θα ήταν να καθιερώσεις ένα καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σου – δεν χρειάζεται να είναι μια τεράστια ιεροτελεστία, αρκεί να περιλαμβάνει καθαρισμό, ενυδάτωση και μια αντιγηραντική φόρμουλα.

4. Να κάνεις κατάχρηση της λέξης «συγγνώμη». Δεν χρειάζεται να απολογείσαι επειδή αποφάσισες να μείνεις μέσα ένα βράδυ Παρασκευής για να ξεκουραστείς ή να παρακολουθήσεις τη σειρά με την οποία έχεις κολλήσει. Σταμάτα να είσαι τόσο ενοχική. Επιπλέον, αν χρησιμοποιείς το «συγγνώμη» παντού, χάνει την αξία του στις περιπτώσεις όπου πραγματικά πρέπει να το πεις.

5. Να συντηρείς μια σχέση που σε πληγώνει διαρκώς. Ο σύντροφός σου πρέπει να σε κάνει να νιώθεις χαρούμενη, ασφαλής, όμορφη και σημαντική. Κι αυτό είναι κανόνας. Διαφορετικά, διαιωνίζεις μια κατάσταση για την οποία αργά ή γρήγορα θα μετανιώσεις.

6. Να περιμένεις τον κύριο Τέλειο. Θα εκπλαγείς από το πόσο ευτυχισμένη μπορεί να σε κάνει κάποιος που μέχρι τώρα απέρριπτες γιατί δεν έχει τους τέλειους κοιλιακούς/το τέλειο επάγγελμα/εξοχικό στις Κυκλάδες/θείο στην Κορώνη. Οι τέλειες σχέσεις υπάρχουν μόνο στο Χόλιγουντ.

7. Να τσεκάρεις το κινητό σου στο τραπέζι του φαγητού. Και γενικά να το τσεκάρεις κάθε λεπτό της ημέρας, ιδιαίτερα όταν οδηγείς. Είναι ψυχαναγκαστικό, αγενές και σε κάποιες περιπτώσεις επικίνδυνο.

8. Να στέλνεις μηνύματα μετά τις 2 το πρωί. Ειδικά αν είσαι μεθυσμένη, ο συνδυασμός μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικός.

9. Να παραπονιέσαι ότι «γερνάς». Στα τριάντα δεν είσαι σε καμία περίπτωση «γριά». Ούτε καν στα σαράντα. Αν γκρινιάζεις διαρκώς για το πέρασμα του χρόνου, γίνεσαι κουραστική στους γύρω σου (ειδικά σε όσους είναι μεγαλύτεροι από εσένα) και σχεδόν πείθεις και τον εαυτό σου ότι είσαι ηλικιωμένη.

10. Να τρως πατατάκια ή μερέντα για μεσημεριανό. Μπορεί στα τριάντα σου να μην είσαι ηλικιωμένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις ανοσία στην παχυσαρκία και σε διάφορες ασθένειες. Δώσε βάρος σε μια ισορροπημένη διατροφή, για να μη δεις το δικό σου να αυξάνεται και να μην κινδυνέψεις, αργότερα, από προβλήματα υγείας.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα