ΕΤΣΙ θα «πνίξεις» τις φοβίες και τις ενοχές σου - AllYou.gr

Search

ΕΤΣΙ θα «πνίξεις» τις φοβίες και τις ενοχές σου

Πες το νερό-νεράκι.

> ΕΓΩ ::
18 Ιουλίου 2016

Αισθάνεσαι τύψεις για κάτι που έκανες ή είπες; Αμφιβάλεις αν μια απόφαση που πήρες ήταν η σωστή; Πλύνε τα χέρια σου με νερό και σαπούνι και το μυαλό σου θα εξαγνιστεί! 

Έρευνα με επικεφαλής τον ψυχολόγο Σπάικ Λι, του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science», υποστηρίζει ότι, ενόσω πλένουν τα χέρια τους, οι καταναλωτές -και γενικότερα, οι άνθρωποι- εστιάζουν καλύτερα στις θετικές πλευρές της όποιας προσωπικής τους επιλογής. Το πλύσιμο των χεριών λειτουργεί δε εξίσου ευεργετικά όχι μόνο όταν γίνεται αμέσως μετά, αλλά και ακριβώς πριν λάβει κανείς από μια σημαντική απόφαση.

Πάντως, η έρευνα έρχεται έτσι να επιβεβαιώσει μια αντίληψη που επικρατεί εδώ και αιώνες: ότι η καθαριότητα σχετίζεται με την ηθική! Γιατί συμβαίνει αυτό; Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Σπάικ Λι, εξηγεί ότι «επειδή έχουμε συνηθίσει να συνδέουμε την ηθική με την καθαριότητα, το πλύσιμο μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά ως προς τα αρνητικά ψυχολογικά μας κατάλοιπα». Και συνεχίζει, τονίζοντας ότι αρκεί να πλύνεις τα χέρια σου για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα για να καθαρίσεις από ό,τι σε απασχολεί!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!