Skip to main content

SINGLES

ΕΤΣΙ θα «πνίξεις» τις φοβίες και τις ενοχές σου

Πες το νερό-νεράκι.


Φύλλις Νικολάου

Αισθάνεσαι τύψεις για κάτι που έκανες ή είπες; Αμφιβάλεις αν μια απόφαση που πήρες ήταν η σωστή; Πλύνε τα χέρια σου με νερό και σαπούνι και το μυαλό σου θα εξαγνιστεί! 

Έρευνα με επικεφαλής τον ψυχολόγο Σπάικ Λι, του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science», υποστηρίζει ότι, ενόσω πλένουν τα χέρια τους, οι καταναλωτές -και γενικότερα, οι άνθρωποι- εστιάζουν καλύτερα στις θετικές πλευρές της όποιας προσωπικής τους επιλογής. Το πλύσιμο των χεριών λειτουργεί δε εξίσου ευεργετικά όχι μόνο όταν γίνεται αμέσως μετά, αλλά και ακριβώς πριν λάβει κανείς από μια σημαντική απόφαση.

Πάντως, η έρευνα έρχεται έτσι να επιβεβαιώσει μια αντίληψη που επικρατεί εδώ και αιώνες: ότι η καθαριότητα σχετίζεται με την ηθική! Γιατί συμβαίνει αυτό; Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Σπάικ Λι, εξηγεί ότι «επειδή έχουμε συνηθίσει να συνδέουμε την ηθική με την καθαριότητα, το πλύσιμο μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά ως προς τα αρνητικά ψυχολογικά μας κατάλοιπα». Και συνεχίζει, τονίζοντας ότι αρκεί να πλύνεις τα χέρια σου για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα για να καθαρίσεις από ό,τι σε απασχολεί!

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 9 Μαΐου

Διεκδικήστε ό,τι πιστεύετε ότι σας ανήκει

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

VIRAL

Airbnb: Μείνετε στο ιπτάμενο σπίτι της ταινίας Up

Μαζί με άλλες 11 απίθανες εμπειρίες και μέρη για να μείνετε, όπως αποκαλύφθηκαν στη νέα κατηγορία Icons.  Γράφει ο Μάνος Νομικός