Να γιατί τα χρήματα δε φέρνουν την ευτυχία - AllYou.gr

Search

Να γιατί τα χρήματα δε φέρνουν την ευτυχία

Αμερικανική μελέτη υποστηρίζει ότι το εισόδημά σου έχει μικρή επίδραση στη διάθεσή σου.

> ΕΓΩ ::
11 Ιανουαρίου 2017

Τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία, σωστά; Όχι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο δείκτης ευτυχίας σου δεν αυξάνεται ανάλογα με το εισόδημά σου. Με άλλα λόγια, αν έχεις αρκετά χρήματα για να καλύπτεις τις βασικές οικονομικές ανάγκες σου, το έξτρα εισόδημα επηρεάζει σε πολύ μικρό βαθμό τη διάθεσή σου.

Αντίθετα, η διάθεση σου βελτιώνεται όταν παρέχεις χρήματα σε άτομα που -πραγματικά- τα χρειάζονται. Σε μία Αμερικανική έρευνα που διενεργήθηκε σε δείγμα 632 ατόμων διαπιστώθηκε ότι η συνολική ευτυχία των ατόμων δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από το ποσό των χρημάτων που διαθέτουν για τις προσωπικές του αγορές. Αντίθετα, όσο περισσότερα χρήματα διαθέτουν σε δωρεές ή για την αγορά δώρων για τους φίλους και τους συγγενείς τους, τόσο αυξάνεται η χαρά και η ευεξία που νιώθουν.

Μάλιστα, σε άλλη έρευνα, οι συμμετέχοντες έλαβαν χαρτονομίσματα των €5 και των €20, τα οποία τους ζητήθηκε είτε να τα διαθέσουν σε προσωπικές αγορές είτε σε δώρα για φίλους και δωρεές. Τα άτομα της δεύτερης ομάδας ανέφεραν υψηλότερα ποσοστά ευτυχίας μετά το πέρας της έρευνας συγκριτικά με τα άτομα της πρώτης ομάδας.

Με άλλα λόγια, τα χρήματα μπορεί να σου φέρουν την ευτυχία αλλά μόνο αν τα διαθέτεις για να χαρίσεις χαμόγελα στους άλλους.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!