5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνει μια μαμά - AllYou.gr

Search

5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνει μια μαμά

Σίγουρα θα βρεις τον εαυτό σου σε ένα από αυτά...

> ΕΓΩ ::
11 Ιανουαρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Θέλεις να είσαι μια καλή μαμά. Να στο λένε τα παιδιά σου και να το εννοούν, να σε θυμούνται με αγάπη, να τους έχεις δημιουργήσει τις πιο τρυφερές αναμνήσεις.

Όχι πως αυτό είναι εύκολο. Μάλλον το αντίθετο. Η αγάπη μας όμως μπορεί να μας δώσει δύναμη, υπομονή και επιμονή και τελικά να καταφέρουμε να γίνουμε καλές μαμάδες. 

Αντί να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για αυτό, ας δούμε τι πρέπει να αποφεύγουμε:

1. Να υστεριάζουμε
Είναι εκείνες οι στιγμές που βγαίνεις από τα ρούχα σου και μεταλλάσσεσαι σε ένα τέρας με σηκωμένα μαλλιά. 
Αν όμως ουρλιάζεις στα παιδιά σου, θα μάθουν ότι οι φωνές και οι τσιρίδες είναι ένας αποδεκτός τρόπος επικοινωνίας.

2. Να είμαστε υπερπροστατευτικοί
Δύο λέξεις: Ελληνίδα μάνα. Είναι αρκετές για να συνεννοηθούμε, έτσι; Ας αφήσουμε πια τα παιδιά να έρθουν αντιμέτωπα με τις ευθύνες και τα συναισθήματά τους. Κι ας ξεχάσουν και αυτή τη ζακέτα. 

3. Να υποτιμάμε τα μικρά
Κάποια πράγματα είναι για σένα μικρά και για τα παιδιά ο κόσμος όλος. Για αυτό, άκουσέ τα όταν μιλάνε, κοίτα τα στα μάτια, πήγαινε σε στιγμές σημαντικές για αυτά, δώστους φιλάκι στο μικρό χτυπηματάκι. 

4. Να κοιτάμε το δέντρο
Και να χάνουμε το δάσος. Προσπαθούμε να λύνουμε τα καθημερινά προβλήματα των παιδιών αλλά δεν κοιτάμε πιο μακρυά. Στο γιατί συνέβη ό,τι συνέβη, από πού πηγάζει, πώς θα το λύσουμε ουσιασικά και εις βάθος. 

5. Να υποτιμάμε τα συναισθήματά τους
Πονάει. Κλαίει. Και του λες Έλα, εσύ είσαι άντρας, ή είσαι ολόκληρο κορίτσι! Στα συναισθήματα των παιδιών πρέπει να απαντάμε με συναίσθημα, και όχι με την ενήλικη λογική μας. Κατέβα λίγο πιο χαμηλά και νιώσε το! 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!