Skip to main content

SINGLES

11 διακριτικά σημάδια ότι είστε πιο θυμωμένοι από όσο νομίζετε

Πώς να καταλάβετε ότι ο θυμός σας επηρεάζει περισσότερο απ’ ό,τι αντέχετε



Όλοι θυμώνουν από καιρό σε καιρό, αλλά το αφήνεται ανεξέλεγκτος όλος αυτός ο θυμός μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας και δυστυχία στη ζωή. Ξέρετε πόσο φρικτό είναι το να είστε θυμωμένοι τακτικά, σαν να βράζει το αίμα σας κάτω από το δέρμα σας. Μπορεί να καταστρέψει τις στενότερες σχέσεις σας και να διαστρεβλώσει τις αντιλήψεις σας. Μερικές φορές ωστόσο ο θυμός περνάει τόσο πολύ μέσα σας και απορροφάτε που είναι πιο δύσκολο να τον αναγνωρίσετε. Εδώ είναι 11 σημάδια που δείχνουν ότι είστε πραγματικά πιο θυμωμένοι από όσο νομίζετε.

Οι μύες σας είναι σφιγμένοι.

Νιώθετε πόνο στο σαγόνι σας όταν ξυπνάτε το πρωί; Ίσως είστε τόσο τεταμένοι και θυμωμένοι που σφίγγετε το σαγόνι σας στον ύπνο σας. Νιώθετε ότι ο λαιμός σας είναι άκαμπτος; Μπορεί να διατηρείτε μια άκαμπτη στάση από τον θυμό που σας κάνει να νιώθετε άβολα με το σώμα σας. Πρέπει να χαλαρώσετε αυτούς τους μυς και να αναπνεύσετε!

Είστε ευερέθιστοι.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας σας, διαπιστώνετε ότι είστε έτοιμοι για καβγά ή παρεξήγηση; Οποιοδήποτε μικρό σχόλιο από κάποιον ή μικρή ταλαιπωρία μπορεί να σας κάνει να χάσετε την ψυχραιμία σας και ίσως να το σκέφτεστε όλη μέρα. Αν δεν ήσασταν ποτέ υπερευερέθιστοι ή παρορμητικοί, αλλά τον τελευταίο καιρό η ανυπομονησία είναι η προεπιλεγμένη σας λειτουργία, τότε πρέπει να ελέγξετε τι πυροδοτεί τον θυμό σας.

Το μυαλό σας τρέχει

Ο θυμός μερικές φορές μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε εκτός ελέγχου. Ενώ στην πραγματικότητα δεν χάνετε τον έλεγχο σωματικά, μπορεί να βιώσετε αγωνιστικές σκέψεις λόγω όλης αυτής της δεσμευμένης ενέργειας μέσα σας. Σταματήστε, αναπνεύστε και αναρωτηθείτε τι σας ενοχλεί. Υπάρχει ξεκάθαρα ένα θέμα που σας απασχολεί και που χρειάζεται την προσοχή σας.

Αισθάνεστε πιο ευαίσθητοι.

Ο θυμός είναι στενά συνδεδεμένος με τη λύπη, γι' αυτό είναι φυσιολογικό να νιώθετε ευαισθησία και ακόμη και να ξεσπάτε σε κλάματα αν έχετε θυμώσει τελευταία. Ακούστε τα συναισθήματά σας. Αφιερώστε χρόνο για να συντονιστείτε σε αυτά, ώστε να μπορέσετε να σκάψετε βαθύτερα στα στρώματά τους, φτάνοντας στη ρίζα του προβλήματος που αντιμετωπίζετε και που ίσως δεν συνειδητοποιείτε ότι σας προκαλεί τόσο πολύ άγχος.

Μυρικάζετε παράπονα στο μυαλό σας.

Βρίσκεστε να επαναλαμβάνετε προηγούμενες μάχες με ανθρώπους στο μυαλό σας ή να σκέφτεστε θυμωμένα σχόλια σε πράγματα που θα μπορούσαν να πουν οι άνθρωποι στο μέλλον; Δουλεύετε τον εαυτό σας με το να φαντάζεστε σενάρια που θα σας θυμώσουν ή κρατάτε μνησικακίες από το παρελθόν. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να επηρεάσει το σώμα σας, όπως να σας κάνει τεταμένους και πραγματικά δυστυχισμένους.

Είστε Παθητικά Επιθετικοί.

Θυμώνετε αλλά δεν βγαίνετε να το πείτε. Αντίθετα, κάνετε διακριτικά παθητικά-επιθετικά σχόλια για να δείξετε ότι είστε αναστατωμένοι, σχολιάζοντας «οκ» ή «καλά». Ή, μπορεί να συμφωνείτε με αυτά που λένε οι άνθρωποι και να φαίνεστε χαρούμενοι, παρόλο που εσωτερικά σας ενοχλεί κάτι. Οπότε, βασικά κουβαλάτε αυτόν τον θυμό μαζί σας αντί να τον αντιμετωπίζετε, και αυτό μόνο σας πληγώνει.

Είστε μονίμως αμυντικοί.

Το να είστε θυμωμένοι σας βάζει σε άμυνα. Γρήγορα υποθέτετε ότι οι άνθρωποι θέλουν να σας κοροϊδέψουν ή να σας αναστατώσουν. Έτσι, αν ο σύντροφός σας σας ρωτήσει γιατί βάζετε θυμάρι στο πιάτο με πατάτες, υποθέτετε αμέσως ότι είναι επικριτικός. Ή, αν ο φίλος σας δεν γιορτάζει το πρόσφατο επίτευγμά σας, μπορεί να πιστεύετε ότι τον προορίζουν για εσάς (ακόμα κι αν έχουν πραγματικά έναν καλό λόγο για να μην έρθουν σε επαφή).

Νιώθετε άβολα με τους άλλους.

Εάν αισθάνεστε άβολα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και τους φίλους σας, θα μπορούσε να είναι ότι αποκτάτε δονήσεις που νιώθουν ότι πρέπει να περπατούν στις μύτες των ποδιών τους. Μπορεί να φοβούνται να σας πουν οτιδήποτε σε περίπτωση που σας κάνει να ξεσπάσετε πάνω τους ή να τους πετάξετε ένα κακόβουλο σχόλιο. Ελέγξτε πώς συμπεριφέρονται οι άλλοι γύρω σας, καθώς μπορεί να σας δώσει στοιχεία για το συναισθηματικό σας τοπίο.

Είστε επικριτικοί με τον εαυτό σας.

Μπορεί να είστε τόσο θυμωμένοι με τον κόσμο, αλλά αυτός ο θυμός θα μπορούσε να στρέφεται και στον εαυτό σας. Έτσι, μπορεί να είστε πολύ επικριτικοί με τον εαυτό σας. Ίσως λέτε πάντα στον εαυτό σας ότι θα μπορούσατε να τα πάτε καλύτερα στη δουλειά ή θα έπρεπε να είχατε κάνει κάτι άλλο για να διατηρήσετε τη σχέση σας. Μπορεί ακόμη και να αποκαλείτε τον εαυτό σας άσχημα ονόματα. Συμπεριφέρεστε σαν τον χειρότερο εχθρό του εαυτού σας και δεν σας κάνετε τη χάρη.

Εμφανίζετε σωματικά συμπτώματα.

Εκτός από την ένταση των μυών για την οποία μιλήσαμε νωρίτερα, μπορεί να αντιμετωπίζετε και άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με τον θυμό. Μπορεί να αισθανθείτε μια καρδιά που χτυπά έντονα, τα χέρια ή τα πόδια σας τρέμουν ή δύσπνοια. Εάν αισθάνεστε αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να ελέγξετε τα συναισθηματικά σας ερεθίσματα. Γράψτε τα σε ένα ημερολόγιο και δείτε αν μπορείτε να εντοπίσετε μοτίβα σκέψεων ή συναισθημάτων, ώστε να καταστρέψετε τον θυμό που σας πληγώνει...

Κλείνεστε στον εαυτό σας.

Εάν είστε θυμωμένοι, ίσως θέλετε να αποστασιοποιηθείτε από πράγματα που σας αναστατώνουν. Έτσι, μπορεί να απομακρυνθείτε από συνομιλίες που δεν θέλετε να έχετε ή να αδιαφορήσετε για την ενεργοποίηση θεμάτων. Μπορεί επίσης να αποφύγετε την οπτική επαφή επειδή είστε συναισθηματικά εύθραυστοι και δεν θέλετε να τη δουν οι άνθρωποι. Αν και αυτές οι συμπεριφορές θα μπορούσαν λανθασμένα να ενημερώσουν τους ανθρώπους ότι δεν ενδιαφέρεστε για αυτούς, είναι εκδηλώσεις του εσωτερικού σας θυμού που σας απομακρύνει από τον καλύτερο εαυτό σας.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού