Skip to main content

SINGLES

Πώς να ξεχωρίσετε τους ψεύτικους από τους αληθινούς φίλους;

Οι πράξεις μετράνε, δείτε ποιες συμπεριφορές ξεσκεπάζουν τους ψεύτικους φίλους



Οι πραγματικοί φίλοι είναι οι θησαυροί της ζωής. Οι ψεύτικοι φίλοι; Ε, όχι τόσο. Ο εντοπισμός της διαφοράς είναι το κλειδί, επομένως εδώ είναι μερικές συμπεριφορές που φωνάζουν: «Αυτή η φιλία είναι απάτη!» Εάν ταυτίζεστε με περισσότερα από μερικά από αυτά, ίσως είναι καιρός να κόψετε τους δεσμούς μαζί τους, ώστε να εστιάσετε σε πιο ουσιαστικές σχέσεις στη ζωή σας.

Είναι μόνο για τις καλές στιγμές.

Διασκεδαστικά ξενύχτια; Είναι μπροστά και στο κέντρο. Κακή μέρα, πρέπει να το περάσετε μόνοι; Ξαφνικά, το πρόγραμμά τους είναι μυστηριωδώς γεμάτο. Οι πραγματικοί φίλοι μένουν κοντά σας στα δύσκολα θέματα, οι ψεύτικοι εμφανίζονται μόνο όταν τους βολεύει. Τελικά, τι διασκεδαστικό έχει ένας φίλος που δεν είναι πάντα εκεί μόνο για το πάρτι;

Φωνάζουν όλο «Εγώ, εγώ, εγώ».

Οι συζητήσεις περιστρέφονται εξ ολοκλήρου γύρω από αυτούς, τα προβλήματά τους, το δράμα τους. Σπάνια ρωτούν πώς είσαι και φαίνεται να δυσανασχετούν όταν προσπαθείς να μιλήσεις για τον εαυτό σου. Οι πραγματικές φιλίες είναι αμφίδρομοι δρόμοι, οι ψεύτικες είναι περισσότερο σαν μια συνεχής παράκαμψη στον κόσμο τους. Η ζωή σας γίνεται η βαρετή μουσική υπόκρουση στο συναρπαστικό ριάλιτι τους.

Είναι η βασίλισσα (ή ο βασιλιάς) του κομπλιμέντου με «ναι μεν αλλά…».

«Ουάου, αυτό το φόρεμα είναι… γενναία κίνηση που το φόρεσες». Η λεπτή ειρωνεία μεταμφιεσμένη σε έπαινο είναι η ειδικότητά τους. Σε κάνουν να αμφισβητείς τον εαυτό σου, εξαφανίζοντας την αυτοπεποίθησή σου ενώ προσποιούνται ότι είναι υποστηρικτικοί. Οι πραγματικοί φίλοι σας ανεβάζουν αληθινά, χωρίς περίεργη παθητική επιθετικότητα. Ένας πραγματικά υποστηρικτικός φίλος θέλει να αισθάνεστε σίγουροι, όχι μπερδεμένοι.

Κρίνουν οτιδήποτε κάνετε.

Αποδοκιμάζουν τις επιλογές σας – τον σύντροφό σας, τη δουλειά, το κούρεμα, ό,τι πείτε. Δεν μπορούν να αντισταθούν στο να προσφέρουν αυτόκλητες «συμβουλές», κάνοντάς σας να νιώθετε ανυπόφοροι και μικροί. Οι πραγματικοί φίλοι σας αποδέχονται όπως είστε, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν πάντα με όλα όσα κάνετε. Γνωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα στο να προσφέρουν υποστήριξη και να επιβάλλουν τις απόψεις τους στη ζωή σου.

Προσποιούνται ότι είστε πιο κοντά από ό,τι είστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο διαδίκτυο, είναι η εικόνα των #friendshipgoals! Στην πραγματικότητα, η σύνδεσή σας είναι στην καλύτερη περίπτωση χλιαρή. Λαχταρούν την εμφάνιση στενών φιλιών, αλλά δεν κάνουν την πραγματική προσπάθεια να τις χτίσουν. Οι πραγματικές φιλίες υπάρχουν πέρα από μια φιλτραρισμένη ροή Instagram. Ξεχάστε τη διαδικτυακή απεικόνιση, είναι η πραγματική σύνδεση που μετράει πραγματικά.

Δεν ξέρουν πώς (ή αρνούνται!) να κρατήσουν τα μυστικά σας.

Τους εμπιστεύεσαι και την επόμενη μέρα όλη η ομάδα φίλων ξέρει. Δεν μπορούν να αντισταθούν στα ζουμερά κουτσομπολιά, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι προδίδουν την εμπιστοσύνη σας. Οι πραγματικοί φίλοι φυλάσσουν τα μυστικά σας σαν θησαυροφυλάκιο υψηλής ασφάλειας. Η εμπιστοσύνη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αληθινής φιλίας, κάτι που ένας ψεύτικος φίλος δεν καταλαβαίνει.

Δεν θέλουν να εξελιχθείς.

Προσπαθείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου, αλλά σε παρασύρουν συνεχώς. Σαμποτάρουν διακριτικά τους στόχους σας και απορρίπτουν τις φιλοδοξίες σας. Οι πραγματικοί φίλοι γιορτάζουν τις νίκες σας και σας ενθαρρύνουν να προσπαθήσετε για περισσότερα, όχι να σας κρατούν πίσω. Θέλουν να σας βλέπουν να λάμπετε, όχι να χαμηλώνετε το φως σας για να νιώσουν καλύτερα.

Συναγωνίζονται πάντα μαζί σας.

Η επιτυχία σας τους κάνει να ζηλεύουν κρυφά αντί να χαίρονται για εσάς. Υποβαθμίζουν τα επιτεύγματά σας ή προσπαθούν να σας ξεπεράσουν. Οι πραγματικοί φίλοι είναι οι μαζορέτες σας και η υποστήριξή τους είναι αυθεντική, χωρίς περίεργη αντιπαλότητα. Η χαρά ενός αληθινού φίλου για την επιτυχία σας αντανακλά τη δική του αυτοπεποίθηση – κάτι που μπορεί να λείπει από έναν ψεύτικο φίλο.

Είναι μια συναισθηματική μαύρη τρύπα.

Διαμαρτύρονται συνεχώς και βυθίζονται στην αρνητικότητα, εξαντλώντας την ενέργειά σας. Σπάνια αναγνωρίζουν τα συναισθήματά σας και αλλάζουν γρήγορα την εστίαση στα δικά τους προβλήματα. Οι πραγματικοί φίλοι προσφέρουν υποστήριξη και προσπαθούν να ανεβάσουν ο ένας τον άλλον, όχι να παρασύρουν ο ένας τον άλλον στη δυστυχία.

Παίρνουν μόνο — Ποτέ, ποτέ δεν δίνουν πίσω.

Χρειάζονται χάρες, βόλτες και συναισθηματική υποστήριξη, αλλά απουσιάζουν μυστηριωδώς όταν χρειάζεστε το ίδιο. Η φιλία είναι ανισόρροπη, με όλη σας την ενέργεια να ρέει προς μια κατεύθυνση. Οι πραγματικοί φίλοι καταλαβαίνουν ότι οι υγιείς φιλίες περιλαμβάνουν δούναι και παίρνω.

Προσελκύουν δράμα στη ζωή τους.

Η ζωή τους είναι ατελείωτο χάος και με κάποιο τρόπο σε παρασύρουν σε αυτό. Πάντα τσακώνονται με κάποιον ή προκαλούν προβλήματα και συχνά βρίσκεστε σε διασταυρούμενα πυρά. Οι πραγματικοί φίλοι φέρνουν μια αίσθηση γαλήνης και θετικότητας στη ζωή σας, όχι περιττά δράματα και συγκρούσεις.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Το τροπάριο της Κασσιανής και η "αθωότητα" της αμαρτίας

…ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις περιπεσοῦσα γυνή… και το μεγαλείο της ψυχής

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο