"Απλώνει το χεράκι του" σε ξένα πράγματα; Κάνε ΑΥΤΑ - AllYou.gr

Search

"Απλώνει το χεράκι του" σε ξένα πράγματα; Κάνε ΑΥΤΑ

4 τρόποι να χειριστείς τις... μικροκλοπές του παιδιού σου!

> ΠΑΙΔΙ ::
20 Απριλίου 2016

Μήπως τον τελευταίο καιρό βρίσκεις συνέχεια πράγματα στην τσάντα του που δεν είναι δικά του; Κι όμως, οι "μικροκλοπές" είναι πολύ συνηθισμένες ανάμεσα στα παιδιά και -στις περισσότερες περιπτώσεις- δεν υποδηλώνουν πώς το παιδί θα γίνει... κλεπτομανής μεγαλώνοντας. Παρόλα αυτά, καλό είναι να μην το περάσεις στο... ντούκου. Πώς μπορείς να σταματήσεις αυτήν κακή παιδική συνήθεια; ΕΤΣΙ! 

1. Βάλε όρια από νωρίς: Αν μέχρι σήμερα, είχε συνηθίσει να έχει οτιδήποτε επιθυμούσε, χωρίς καμιά άρνηση, είναι λογικό να μην καταλαβαίνει για ποιο λόγο δεν πρέπει να αρπάξει κάτι που επιθυμεί. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι είναι δική σου ευθύνη να βάλεις από πολύ νωρίς όρια στα "θέλω" του, ώστε να το προετοιμάσεις για την πραγματικότητα της ζωής.

2. Δίδαξε στο παιδί τι είναι σωστό και τι λάθος: Ανάλογα με την ηλικία του, προσπάθησε να βρεις τους σωστούς τρόπους για να του εξηγήσεις ότι ζούμε σε οργανωμένες ομάδες, στις οποίες ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες, άρα ο καθένας δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Αντίστοιχα, προσπάθησε να του μάθεις ότι υπάρχουν σωστές και λανθασμένες πράξεις και πως οι δεύτερες έχουν αρνητικές συνέπειες για όλους.

3. Αναζήτησε την αιτία που το οδήγησε σ' αυτή την πράξη: Προσπάθησε να ανακαλύψεις τους λόγους που οδήγησαν το παιδί στο να πάρει κάτι που δεν του ανήκει. Συζήτησέ το μαζί του, ώστε να εξακριβώσεις από την πλευρά του τι το ώθησε να κάνει αυτή την επιλογή.

4. Απόφυγε το... κήρυγμα και τις απειλές: Καλό είναι να προσπαθήσεις να το αποτρέψεις από το να το ξανακάνει, χρησιμοποιώντας λογικά επιχειρήματα και φυσικά με ψυχραιμία, παρά να υιοθετήσεις φράσις όπως  "Είσαι κλέφτης!" ή "Θα φύγεις από το σπίτι, αν ξαναγίνει κάτι τέτοιο". Φέρνουν μόνο αντίθετα αποτελέσματα.

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Το look που θα σε πείσει να φορέσεις ένα βελούδινο slip φόρεμα

Συνδύασε δύο τάσεις μαζί και δεν θα χάσεις!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι «κρύβει» η λατρεία του για το πλούσιο μπούστο

Η συμπεριφορά των αντρών απέναντι στις γυναίκες κρίνεται από τη διαφορά... στήθους, τονίζουν βρετανοί ερευνητές.
ΣΠΙΤΙ

Το χρώμα του 2017 είναι μια ωδή στις νέες αρχές

Η Pantone κατέληξε και φέτος στην απόχρωση που ταιριάζει στη χρονιά που έρχεται.
DO IT YOURSELF

4 στιλιστικές συνήθειες που καλό είναι να αποφεύγεις

Αν θέλεις να εξελίξεις το στιλ σου, τότε πρέπει να θυσιάσεις τα παρακάτω…
BEAUTY TIPS

3 αναπάντεχοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις ένα φυσικό έλαιο

Βάλε για τα καλά στην ζωή σου ένα φυσικό έλαιο ομορφιάς!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

O πιο απλός τρόπος να κερδίσεις πόντους... υγείας.
×