Είσαι υστερική με την καθαριότητά (του); Άλλαξε συνήθειες ΤΩΡΑ - AllYou.gr

Search

Είσαι υστερική με την καθαριότητά (του); Άλλαξε συνήθειες ΤΩΡΑ

Δεν του κάνει καλό! 

> ΠΑΙΔΙ ::
26 Απριλίου 2016

Ανήκεις στην κατηγόρια των μαμάδων που με το που γυρνά το παιδί από το σχολείο, την παιδική χαρά ή οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο, το στέλνουν... επειγόντως για μπάνιο; Ήρθε η στιγμή να αλλάξεις συνήθειες, καθώς περισσότερο το βλάπτεις παρά το ωφελείς. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με νέα έρευνα, η υπερβολική καθαριότητα κάνει κακό στο δέρμα των παιδιών και δεν το αφήνει να αναπτύξει μηχανισμούς αυτοάμυνας.

Στα πλαίσια της μελέτης τους, οι ειδικοί εξέτασαν ποντίκια και ανθρώπινα κύτταρα και εντόπισαν ένα κοινό γένος βακτηρίων, τον σταφυλόκοκκο, ο οποίος μπλοκάρει ένα σημαντικό βήμα στην αλληλουχία των γεγονότων που οδηγούν στη φλεγμονή. Πιο συγκεκριμένα, παράγει ένα μόριο, το λιποτειχοϊκό οξύ (LΤΑ), το οποίο επενεργεί στα κερατινοκύτταρα, τα βασικά είδη κυττάρων που βρίσκονται στην εξωτερική στιβάδα του δέρματος, διατηρώντας τα υπό έλεγχο και αποτρέποντάς τα από το να πυροδοτήσουν κάποια επιθετική φλεγμονική αντίδραση.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, η υπερβολική καθαριότητα βλάπτει την ικανότητα αυτοθεραπείας του δέρματος, καθώς αποβάλει τα φυσιολογικά βακτήρια που το προστατεύουν. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!