8 εύκολοι τρόποι για να το πείσεις να πλύνει τα χέρια του! - AllYou.gr

Search

8 εύκολοι τρόποι για να το πείσεις να πλύνει τα χέρια του!

Θέλει τρόπο.

> ΠΑΙΔΙ ::
28 Οκτωβρίου 2014

1. Τα μικρά παιδιά μπορεί να δυσκολεύονται να φτάσουν το νιπτήρα για να πλύνουν τα χέρια τους. Διευκολύνετε την κατάσταση, τοποθετώντας ένα σκαμνάκι στο οποίο θα μπορεί να ανέβει το παιδί, όμως φροντίστε να το έχετε πάντα υπό την επίβλεψή σας.  

2. Κάντε πιο διασκεδαστική την εμπειρία για το παιδί, αγοράζοντας αντλίες με χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, κρεμοσάπουνο με διαφορετικά αρώματα και χρωματιστές πετσέτες.

3. Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι για να απαλλαγούμε από το 90% των μικροβίων πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Για να μην φανεί σαν αιωνιότητα στο παιδί σας, τραγουδήστε μαζί του ένα σύντομο παιδικό τραγουδάκι για να περάσει η ώρα.

4. Δημιουργήσετε μαζί μια αφίσα που δείχνει τα βήματα του πλυσίματος των χεριών. Εάν το παιδί σας δεν μπορεί ακόμα να διαβάσει, ζωγραφίστε τα σκίτσα ή κόψτε φωτογραφίες από περιοδικά για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο κολάζ!

5. Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν βλέποντας αυτό που κάνουν οι άλλοι. Επιπλέον, τους αρέσει να μιμούνται τις πράξεις της μαμάς και του μπαμπά. Βεβαιωθείτε, λοιπόν, ότι σας βλέπουν να πλένετε τακτικά τα χέρια σας και φροντίστε να τους εξηγήσετε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

6. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από την επανάληψη και την υποστήριξη. Σε περίπτωση, λοιπόν, που δεν ανταποκριθούν με επιτυχία την πρώτα φορά, φροντίστε να τα ενθαρρύνετε να προσπαθήσουν ξανά.

7. Μιλήστε τους για τα μικρόβια και τις ασθένειες. Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν γιατί είναι σημαντικό το πλύσιμο των χεριών. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ιστορίες τρόμου και να τα τρομοκρατήσετε. Μιλήστε τους ξεκάθαρα, όπως θα μιλούσατε σε κάποιον ενήλικα.

8. Δημιουργήστε συγκεκριμένες ρουτίνες όσον αφορά το πλύσιμο των χεριών, στις οποίες τα παιδιά έχει αποδειχθεί ότι ανταποκρίνονται σχετικά εύκολα. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν πότε πρέπει να πλένουν τα χέρια τους, για παράδειγμα μετά από τη χρήση της τουαλέτας, πριν το φαγητό, μετά το παιχνίδι με τα κατοικίδια ζώα.

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Πώς να φτιάξεις το δικό σου serum από βιταμίνη C

Ετοίμασε με τα χεράκια σου, το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι σου.
ΠΑΙΔΙ

Ο μπόμπιρας με σύνδρομο Down που ευαισθητοποιεί με τις υπέροχες πόζες του

Μια μαμά πήρε το "όχι" ως πρόκληση και έβαλε στόχο να αφυπνίσει σχετικά με τον αποκλεισμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τις διαφημίσεις.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά πρέπει να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού;

Ώρα να σου λυθεί η απορία και να ξέρεις αν πρέπει υπάρχουν λόγοι να αφήσεις κάτω το ποτήρι.
FASHION TRENDS

5 τρόποι να συμπεριλάβεις το κέντημα στις εμφανίσεις σου

Τα κεντήματα δεν είναι μόνο για τις γιαγιάδες και να οι αποδείξεις!
BEAUTY TIPS

3 πολύτιμα hacks μακιγιάζ που είδαμε στο Pinterest

Η κοινωνική πλατφόρμα που λατρεύουμε, μας δείχνει πώς να κάνουμε το μακιγιάζ μας πιο γρήγορο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποιες μέρες του κύκλου σου σε βοηθούν να πεις αντίο στη single ζωή

Οι μέρες που είναι ευνοϊκές και αυτή που πρέπει οπωσδήποτε να μείνεις μακρυά από το αγόρι που σου αρέσει.