Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Πόσο επηρεάζουν οι διατροφικές συνήθειες την ψυχολογία του;

Lamella, το πρότυπο κέντρο διαδραστικής εκπαίδευσης διατροφής και συναισθημάτων.



Θέλεις για το παιδί σου το καλύτερο. Το αγαπάς, το φροντίζεις, νοιάζεσαι. Ξέρεις όμως πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η διατροφή του στην ψυχοσύνθεσή του; 

Ακριβώς με αυτό το πολύ σοβαρό θέμα ασχολείται η Lamella, το πρότυπο Κέντρο Διαδραστικής Εκπαίδευσης με ειδίκευση στα Συναισθήματα και τη Διατροφή, όπου καλλιεργείται η σχέση μεταξύ Συναισθηματικής Ευεξίας και Διατροφικών Συνηθειών μέσα από διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα!

Πολλά χρόνια μελέτης και εμπειρίας του επιστημονικού προσωπικού της LAMELLA οδήγησαν στη δημιουργία ενός πολυχώρου στον οποίο μικροί και μεγάλοι θα μυηθούν στη σωστή διατροφή αλλά και στη σύνδεσή της με την ψυχολογική και συναισθηματική ευεξία των παιδιών. Αντίστοιχα προγράμματα φιλοξενούνται στο κρατικό σύστημα παιδείας σε Ευρώπη και Αμερική.

Ποιοι είναι οι στόχοι του προγράμματος;

Οι υπεύθυνοι της LAMELLA εξηγούν:

"Οραματιζόμαστε ένα κόσμο με υγιή κι ευτυχισμένα παιδιά, που θα γίνουν θετικά πρότυπα ως ενήλικες για τα δικά τους παιδιά. Θεωρούμε την υγιεινή διατροφή και τη συναισθηματική ευεξία των παιδιών, τους δύο σημαντικότερους – αλλά και αλληλένδετους -  παράγοντες για την επίτευξη του στόχου μας. Με γνώμονα τις επιστήμες της διατροφής, της ψυχολογίας και της παιδαγωγικής επιθυμούμε να αλλάξουμε τις διατροφικές συνήθειες στην Ελλάδα, τα παιδιά να αναγνωρίσουν την επιρροή των συναισθημάτων στη διατροφή τους, να αγαπούν το σώμα τους και φροντίζουν την σωματική αλλά και την ψυχική τους υγεία. Να κάνουμε τα παιδιά μας χαρούμενα!" 

Στη LAMELLA πιστεύουν ότι:
 

Ευτυχισμένα παιδιά = Ευτυχισμένοι ενήλικες
Υγιή παιδιά = Υγιείς ενήλικες

Πού θα τους βρεις:

Σε έναν υπερσύγχρονο χώρο 1.500 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή της Γλυφάδας (Αρχιμήδους 14 και Επαμεινώνδα), διαμορφωμένο κατάλληλα για να φιλοξενεί παιδιά από 4 έως 17 ετών, με πάνω από 20 θεματικές αίθουσες, τμήμα φιλοξενίας έργων σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, χώρους αναψυχής για συνοδούς δασκάλους και γονείς, προστατευμένο προαύλιο και parking. 

Η έμπειρη επιστημονική μας ομάδα που απαρτίζεται από Ψυχολόγους, Παιδοψυχολόγους, Διατροφολόγους, Παιδαγωγούς, Παιγνιοθεραπευτές, Δραματοθεραπευτές κ.ά. σε συνεργασία με επιστήμονες του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα έξυπνων και διαδραστικών παιχνιδιών, διαμορφωμένα με βάση τις αρχές της γνωσιακής – συμπεριφορικής προσέγγισης και της Θετικής Ψυχολογίας. 

Τα προγράμματα χωρίζονται ανάλογα με τις ηλικίες τους :

Για παιδιά νηπιαγωγείου,

Παιδιά 6-8 ετών,

Παιδιά 9-11 ετών

και  

Εφήβους 12-17 ετών.

Επιπλέον, πραγματοποιούνται ειδικά προγράμματα εντελώς δωρεάν για εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια αναμονής των προγραμμάτων που απευθύνονται στα σχολεία.

*Για περισσότερες πληροφορίες, μπες στο: https://lamella.gr/  ή επικοινώνησε στο 6946123004.

 
 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα