3 σημαντικά οφέλη που θα αποκομίσει το παιδί σου από το... solo παιχνίδι - AllYou.gr

Search

3 σημαντικά οφέλη που θα αποκομίσει το παιδί σου από το... solo παιχνίδι

Θα του κάνει καλό! 

> ΠΑΙΔΙ ::
18 Μαρτίου 2015

Είτε δεν έχει αδερφάκι, είτε δεν πηγαίνει ακόμα στο σχολείο κι επομένως δεν έχει ακόμα φίλους, είτε εσύ δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο για να ασχοληθείς περισσότερο μαζί του, είναι γεγονός ότι υπάρχουν στιγμές που το παιδί σου πρέπει να παίξει μόνο του. Πριν σε πιάνουν... τύψεις, σου έχουμε νέα: σύμφωνα με τους ειδικούς, το... solo παιχνίδι όχι μόνο δεν κάνει κακό στο παιδί, αλλά -αντιθέτως- μπορεί να το βοηθήσει να γίνει έναν ολοκληρωμένος ενήλικας, ο οποίος θα είναι ευτυχισμένος είτε βρίσκεται σε μικρές ομάδες, είτε ανάμεσα σε πλήθος, είτε μόνος του

Δεν καταφέραμε ακόμα να σε πείσουμε; Για να σου το αποδείξουμε, σου παρουσιάζουμε τα 3 σημαντικά οφέλη του solo παιχνιδιού:  

1. Κάνει το παιδί πιο ανεξάρτητο  

Τα παιδιά που παίζουν μόνα τους μαθαίνουν να μην βασίζονται στους άλλους για την διασκέδαση -και, επομένως, την ευτυχία τους συνολικότερα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αναγνωρίζουν από νεαρή ηλικία ότι δεν είναι δυνατόν να έχουν πάντα κάποιον δίπλα τους κι έτσι γίνονται πιο αυτόνομες και ανεξάρτητες προσωπικότητες.  

3. Το βοηθάει να προσαρμόζεται πιο εύκολα στο κοινωνικό περιβάλλον του  

Όπως είπαμε και παραπάνω, τα παιδιά που παίζουν μόνα τους αναπτύσσουν έντονα την αίσθηση της ανεξαρτησίας. Δεν χρειάζεται να βρίσκονται συνέχεια ανάμεσα σε κόσμο. Αυτή η κοινωνική ανεξαρτησία θα τα βοηθήσει στο μέλλον να αισθάνονται άνετα, σε οποιαδήποτε κατάσταση, είτε πρόκειται για ένα πρωινό που θα χρειαστεί να το περάσουν μόνα στο σπίτι παίζοντας, είτε για ένα μεγάλο απογευματινό πάρτι, είτε για ένα sleepover σε φίλους.

2. Προάγει τη φαντασία του

Το solo παιχνίδι βοηθά το παιδί να δημιουργεί συνεχώς νέους φανταστικούς χαρακτήρες και να παίζει ταυτόχρονα διάφορους "ρόλους". Κι αυτή είναι -αναμφισβήτητα- η καλύτερη εξάσκηση για την παιδική φαντασία. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!