3 σημαντικά οφέλη που θα αποκομίσει το παιδί σου από το... solo παιχνίδι - AllYou.gr

Search

3 σημαντικά οφέλη που θα αποκομίσει το παιδί σου από το... solo παιχνίδι

Θα του κάνει καλό! 

> ΠΑΙΔΙ ::
18 Μαρτίου 2015

Είτε δεν έχει αδερφάκι, είτε δεν πηγαίνει ακόμα στο σχολείο κι επομένως δεν έχει ακόμα φίλους, είτε εσύ δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο για να ασχοληθείς περισσότερο μαζί του, είναι γεγονός ότι υπάρχουν στιγμές που το παιδί σου πρέπει να παίξει μόνο του. Πριν σε πιάνουν... τύψεις, σου έχουμε νέα: σύμφωνα με τους ειδικούς, το... solo παιχνίδι όχι μόνο δεν κάνει κακό στο παιδί, αλλά -αντιθέτως- μπορεί να το βοηθήσει να γίνει έναν ολοκληρωμένος ενήλικας, ο οποίος θα είναι ευτυχισμένος είτε βρίσκεται σε μικρές ομάδες, είτε ανάμεσα σε πλήθος, είτε μόνος του

Δεν καταφέραμε ακόμα να σε πείσουμε; Για να σου το αποδείξουμε, σου παρουσιάζουμε τα 3 σημαντικά οφέλη του solo παιχνιδιού:  

1. Κάνει το παιδί πιο ανεξάρτητο  

Τα παιδιά που παίζουν μόνα τους μαθαίνουν να μην βασίζονται στους άλλους για την διασκέδαση -και, επομένως, την ευτυχία τους συνολικότερα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αναγνωρίζουν από νεαρή ηλικία ότι δεν είναι δυνατόν να έχουν πάντα κάποιον δίπλα τους κι έτσι γίνονται πιο αυτόνομες και ανεξάρτητες προσωπικότητες.  

3. Το βοηθάει να προσαρμόζεται πιο εύκολα στο κοινωνικό περιβάλλον του  

Όπως είπαμε και παραπάνω, τα παιδιά που παίζουν μόνα τους αναπτύσσουν έντονα την αίσθηση της ανεξαρτησίας. Δεν χρειάζεται να βρίσκονται συνέχεια ανάμεσα σε κόσμο. Αυτή η κοινωνική ανεξαρτησία θα τα βοηθήσει στο μέλλον να αισθάνονται άνετα, σε οποιαδήποτε κατάσταση, είτε πρόκειται για ένα πρωινό που θα χρειαστεί να το περάσουν μόνα στο σπίτι παίζοντας, είτε για ένα μεγάλο απογευματινό πάρτι, είτε για ένα sleepover σε φίλους.

2. Προάγει τη φαντασία του

Το solo παιχνίδι βοηθά το παιδί να δημιουργεί συνεχώς νέους φανταστικούς χαρακτήρες και να παίζει ταυτόχρονα διάφορους "ρόλους". Κι αυτή είναι -αναμφισβήτητα- η καλύτερη εξάσκηση για την παιδική φαντασία. 

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!