Skip to main content

SEX

Sexting: Τελικά, πόσο καλό σού κάνει;

Κορίτσια, πιάστε τα πληκτρολόγια!



Ξέρεις καλά ότι το να μιλάς λιγάκι βρώμικα στο κρεβάτι είναι μέσα στις τοπ φαντασιώσεις των αντρών, παρ' όλα αυτά πολλές φορές δεν σου είναι πολύ εύκολο να το κάνεις. Λίγο η ντροπή που νιώθεις από μόνη σου, λίγο η αγωνία για το τι θα σκεφτεί ο άλλος για σένα, σε σταματάνε από το να εξασκήσεις το σπορ του περίφημου... dirty talking, όμως οι ευκολίες και οι ανέσεις της τεχνολογίας σού έχουν λύσει εδώ και καιρό τα χέρια.

Πώς; Μα φυσικά με τη μέθοδο του sexting. Κοινώς, όταν στέλνεις σε μήνυμα στον σύντροφο σου όλα όσα θέλεις να σου κάνει ή να του κάνεις, χωρίς να σε βλέπει να κοκκινίζεις από ντροπή. Έτσι, λοιπόν, η συγκεκριμένη συνήθεια είναι εδώ και χρόνια μία από τις πιο αγαπημένες των ζευγαριών, είτε βρίσκονται σε σταθερή, είτε σε περιστασιακή σχέση.

Τώρα η επιστήμη σου εξηγεί και με νούμερα γιατί είναι ωφέλιμο να αρχίσεις να εξασκείς κι εσύ το συγκεκριμένο... άθλημα. 

Στόχος των ερευνητών ήταν να εξετάσουν τα πιθανά οφέλη του sexting, όσον αφορά στη γενικότερη ικανοποίηση του ατόμου από τη σεξουαλική του ζωή.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 870 άτομα ηλικίας 18 έως 82 ετών, το sexting είναι αρκετά συνηθισμένο μεταξύ του ενήλικου πληθυσμού στις ΗΠΑ. Το 88% των συμμετεχόντων δήλωσε πως είχε ανταλλάξει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του μηνύματα ή φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου μέσω του κινητού του. Το 82% των συμμετεχόντων απάντησε πως έχει ανταλλάξει τέτοιου είδους υλικό κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Διαπιστώθηκε, επίσης, πως το sexting συνδέεται με την αυξημένη ικανοποίηση για τα άτομα που διατηρούν πιο ελεύθερες (ευκαιριακές) σεξουαλικές σχέσεις. Αντιθέτως, η εν λόγω πρακτική δεν φάνηκε να σχετίζεται με την αυξημένη ικανοποίηση για τα άτομα που βρίσκονται σε σταθερή, μακροχρόνια σχέση. 

Ακόμα, σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, το sexting συνδέεται με την αυξημένη ικανοποίηση, κυρίως για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες.

Διαβάστε επίσης

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

5 στάσεις-εγγύηση για να απολαύσεις το πρωινό σεξ με τον σύντροφό σου

Ξεκίνα τη μέρα σου με τον καλύτερο πιθανό τρόπο!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;