Τελικά πόσο σεξ φέρνει την ευτυχία; - AllYou.gr

Search

Τελικά πόσο σεξ φέρνει την ευτυχία;

Οι ειδικοί μας απαντούν στο αιώνιο δίλημμα: ποιότητα ή ποσότητα;

> SEX ::
10 Οκτωβρίου 2016
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Οι παντρεμένοι φίλοι σου παραπονιούνται ότι έχουν να κάνουν σεξ από τον καιρό του Νώε, ο «δικός» σου, πετάει συνέχεια υπονοούμενα ότι θα ήθελε να ιδρώνετε τα σεντόνια σας τουλάχιστον μια φορά κάθε βράδυ, κι εσύ θα ήθελες να την βρίσκεις στο κρεβάτι 2 φορές την εβδομάδα. Αν αναρωτιέσαι πόσες φορές είναι αρκετές για να διατηρήσουν τη σχέση σας σε υψηλά επίπεδα ευτυχίας, εμείς σου έχουμε την απάντηση!

Ποια είναι λοιπόν η ιδανική συχνότητα: μια φορά την εβδομάδα. Αυτό υποστηρίζουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Τορόντο οι οποίοι μελέτησαν τις σεξουαλικές συνήθειες χιλιάδων ζευγαριών. Επιπλέον, ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να δηλώσουν πόσο ευτυχισμένοι, ικανοποιημένοι και γεμάτοι νιώθουν από τη σχέση τους.

Το συμπέρασμα; Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση,  η συχνότητα του σεξ δεν σχετίζεται με την ευτυχία. Μάλιστα, τα ζευγάρια που έκαναν έρωτα μόνο μια φορά την εβδομάδα ήταν στην πραγματικότητα τα πιο ευτυχισμένα. Αντίθετα, τα ζευγάρια που ένιωθαν την πίεση να κάνουν σεξ περισσότερες φορές μέσα στην εβδομάδα δήλωναν λιγότερο ικανοποιημένα τόσα από την πράξη όσο και από τη σχέση τους.

Όσο για το πού οφείλεται η διαφορά… ευτυχίας ανάμεσα στα ζευγάρια που ψηφίζουν ποιότητα εις βάρος της συχνότητας και της ποσότητας; Στο ότι διατηρούν ρεαλιστικές προσδοκίες για την ερωτική ζωή τους.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!