Skip to main content

SEX

Να γιατί οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν καλύτερο σεξ

Όλα οφείλονται σε αυτήν την «μαγική» ορμόνη.


Φύλλις Νικολάου

Σίγουρα έχεις διαβάσει ότι σύμφωνα με έρευνες οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν περισσότερο και καλύτερο σεξ, έχεις όμως αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Η αιτία, τονίζουν οι ειδικοί του Maze Women’s Sexual Health, κρύβεται στα υψηλά επίπεδα μιας ορμόνης. Και το όνομα αυτής; Τεστοστερόνη.

Το υψηλό επίπεδο τεστοστερόνης, πράγματι, γεμίζει τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες με αυτοπεποίθηση και επιθετικότητα, κάνοντας το σεξ πιο έντονο, υποστηρίζουν οι παραπάνω ειδικοί. Και αυτό γιατί η τεστοστερόνη δίνει ώθηση στη σεξουαλική διάθεσή μας, τις ηγετικές ικανότητές, την παραγωγικότητά μας αλλά και την επιθετικότητά μας.  Ως εκ τούτου, η λίμπιντο των επιτυχημένων ανθρώπων φαίνεται να αγγίζει… κόκκινο. Κι όχι μόνο αυτό: η κοινωνική αναγνώριση που παίρνουν, τονώνει την αυτοπεποίθησή τους με αποτέλεσμα να ενισχύει και την αυτοπεποίθησή τους!

Κι αν σκέφτεσαι ότι η τεστοστερόνη είναι ορμόνη γένους… αρσενικού, να σου υπενθυμίσουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας και για την ερωτική σου διάθεση ενώ ανάμεσα στα υπόλοιπα οφέλη της για την υγεία σου να σε ενημερώσουμε, σύμφωνα με νέα μελέτη, ότι συμβάλλει και στην υγεία των οστών και των νευρώνων σου.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Αυτά είναι τα πιο κομψά λευκά sneaker που θα φοράς όλη μέρα.

Ποιος είπε ότι το άνετο δεν μπορεί να είναι κομψό;

BEAUTY NEWS

Brow Lamination: Τέλεια πλούσια φρύδια σε λίγα μόλις λεπτά!

Η τεχνική που θα σου χαρίσει το βλέμμα που ονειρεύεσαι.