Skip to main content

SEX

Σεξ: Κάν’το όπως οι Βραζιλιάνοι

Ο πιο ερωτικός λαός της Λατινικής Αμερικής μάς δίνει μαθήματα στο κρεβάτι.


Φύλλις Νικολάου

Ότι οι Έλληνες θεωρούμαστε ένας από τους πιο ερωτικούς λαούς του κόσμου είναι γνωστό. Παρ’ όλα αυτά, η συχνότητα μπορεί να είναι το ατού μας, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για την ικανοποίηση που αντλούμε από το σεξ. Σε αυτό το κομμάτι, την πρωτιά την έχουν κατακτήσει οι Βραζιλιάνοι. Κι αν νομίζεις ότι το λατινικό ταμπεραμέντο είναι ό,τι βλέπεις στους δρόμους του Ρίο και του Σάο Πάολο κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού, είσαι γελασμένη. Το αληθινό πάρτι αρχίζει με το που κλείνει η πόρτα στις βραζιλιάνικες κρεβατοκάμαρες. Εκεί η ρουτίνα δεν έχει θέση, καθώς ο κύριος στόχος του σεξ είναι η διασκέδαση και η ποικιλία. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η πορτογαλική γλώσσα έχει προνοήσει και οι Βραζιλιάνοι μπορούν με μία μόνο λέξη να εκφράσουν τη δίψα τους για σεξουαλικό παιχνίδι. «Sacanagem!» λένε και παροτρύνουν ο ένας τον άλλο: «Ας εξερευνήσουμε τον κόσμο της ερωτικής εμπειρίας!».

Επομένως, αν εσύ θεωρείς τις Βραζιλιάνες σεξουαλικές απλώς και μόνο επειδή η φύση τις προίκισε με καλλίγραμμες καμπύλες, κάνεις λάθος. Η αλήθεια κρύβεται στη γενναιοδωρία και τη δεκτικότητα που δείχνουν στο κρεβάτι τους. Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Men’s Health οι Βραζιλιάνοι αλλάζουν σχεδόν 4 στάσεις κάθε φορά που κάνουν σεξ (ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 3,35) και κατέχουν τα σκήπτρα του one-night stand με το μέσο Βραζιλιάνο να το δοκιμάζει 3,67 φορές (σε αντίθεση με το παγκόσμιο 2,86).

Μετατρέποντας τους αριθμούς σε λόγια, η Δρ. Carmita Abdo, βοηθός καθηγήτρια Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο λέει: «Η ίδια πειραματική διάθεση χαρακτηρίζει όλες τις πτυχές της κουλτούρας τους». Μετά από μελέτη τριών εκτενών ερευνών πάνω στη σεξουαλική συμπεριφορά των Βραζιλιάνων, η C. Abdo καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: «Αυτό που κάνει τους Βραζιλιάνους μοναδικούς στην προσέγγιση του σεξ είναι ότι δείχνουν λιγότερη προκατάληψη και περισσότερη περιέργεια, θέληση για επικοινωνία, αφοσίωση στην ευχαρίστηση και εκτίμηση για κάθε διαφορετικό σωματότυπο».

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, όμως, έχε υπόψη σου ότι οι Βραζιλιάνες δεν ταυτίζουν την ποικιλία στο σεξ με την πολυκοσμία στο κρεβάτι τους. Σε ποσοστό 70% πιστεύουν ότι η σεξουαλική ικανοποίηση προκύπτει από την οικειότητα και τη δέσμευση. Έτσι, για εκείνες η μονογαμία απέχει πολύ από τη μονοτονία. Η C. Abdo επικαλείται το παράδειγμα του Ρίο, όπου, όπως λέει, τα ζευγάρια που ξεσαλώνουν στο κρεβάτι είναι αυτά που διατηρούν τη σχέση τους για περισσότερο καιρό. Τι πρέπει να κάνεις για να γίνεις… Βραζιλιάνα στο κρεβάτι του;

* Βάλε φαντασία. Αν διαγωνίζεσαι στην κατηγορία των αρχάριων, η C. Abdo σού συστήνει διακοπές από τη ρουτίνα της ασφάλειας. Όπως θα βαριόσουν αν έτρωγες κάθε μέρα το ίδιο φαγητό, έτσι πλήττεις και όταν το ερωτικό παιχνίδι σου μπαίνει σε ένα πρόγραμμα του τύπου «σε αγγίζω εγώ εδώ, με αγγίζεις εσύ εκεί, σε αγγίζω εγώ εδώ, με αγγίζεις εσύ εκεί κ.ά.». Αν μάλιστα βρίσκεσαι και σε μακροχρόνια σχέση, η κατάσταση αυτή σε κατευθύνει ολοταχώς προς το τέλος. Ο μόνος τρόπος για να παραμείνεις στο παιχνίδι είναι να δημιουργήσεις σεξουαλική ατμόσφαιρα, πριν ξαπλώσεις στο κρεβάτι. H Abdo σου δίνει ιδέες: «Φλέρταρε την ώρα που φεύγεις για τη δουλειά, αφήνοντας ένα πονηρό μήνυμα στον καθρέπτη του μπάνιου του ή στέλνοντας ένα “πικάντικο” e-mail από το γραφείο».

* Γράψτε σενάρια. Παρότρυνε το σύντροφό σου να γράψει το δικό του σεξουαλικό σενάριο και κάνε και εσύ το ίδιο. Η περιγραφή θα πρέπει να είναι λεπτομερής, ώστε κάθε πρωταγωνιστής να ξέρει με ακρίβεια τα λόγια και τις κινήσεις του. Σύμφωνα με την E. Perel, το γράψιμο σού προσφέρει πιο ασφαλές έδαφος για να εκμυστηρευτείς τις φαντασιώσεις σου και να διακρίνεις ποιους ρόλους μπορείς να παίξεις και ποιους όχι.

Διαβάστε επίσης

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

5 στάσεις-εγγύηση για να απολαύσεις το πρωινό σεξ με τον σύντροφό σου

Ξεκίνα τη μέρα σου με τον καλύτερο πιθανό τρόπο!

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.