Γιατί εκείνος δεν έχει όρεξη για σεξ; - AllYou.gr

Search

Γιατί εκείνος δεν έχει όρεξη για σεξ;

Ένα ερώτημα που σε βασανίζει, τρώει τη σχέση σου, και ήρθε η ώρα να απαντηθεί.

> SEX ::
23 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Allyou Team

Εντάξει, έχουμε μεγαλώσει έτσι, δε μπορούμε να πούμε το αντίθετο. Στο μυαλό μας το έχουμε περάσει ως στανταράκι, ότι οι άντρες πάντα θέλουν σεξ και μάς κυνηγάνε για να το αποκτήσουν. Και αυτή την αντίληψη, κάποιες φορές την πληρώνουμε ακριβά...

Να, ας πούμε, όταν είσαι σε μια σχέση που πάει γενικά καλά, και εκείνος θέλει σεξ λιγότερο από εσένα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν αναταραχές. Η πρώτη σκέψη που θα κάνεις θα είναι ότι δε σε θέλει πια, εκείνος θα πιεστεί... μπλα μπλα μπλα.

Ωστόσο, θέλει ψυχραιμία και ενημέρωση. Δε θέλει, λοιπόν, σεξ όσο εσύ; Να γιατί...

#1. Η σχετική αντίληψη είναι κάπως λάθος

Έρευνα που έγινε το 2017 έδειξε ότι η σεξουαλική επιθυμία είναι πάνω κάτω ίση στα δύο φύλα. 34% των γυναικών παραδέχτηκαν ότι δεν είχαν όρεξη για σεξ το λιγότερο για τρεις μήνες κάποια στιγμή, ενώ στους άντρες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 15%. Συμβαίνει σε αρκετούς, με λίγα λόγια, κάποια στιγμή.

#2. Παίρνει αγωγή

Κάποια φάρμακα μπορεί να "φρενάρουν" την όρεξη του για σεξ, όπως ας πούμε τα αντικαταθλιπτικά. Επίσης, καρδιοπάθειες, υψηλή χοληστερόλη, διαβήτης, μπορεί να σαμποτάρουν επίσης τη λίμπιντο του.

#3. Κάτι άλλαξε στο σώμα του

Η σεξουαλική όρεξη των αντρών επηρεάζεται περισσότερο από φυσικούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η τεστοστερόνη. Οι παχύσαρκοι είναι πιο πιθανό να έχουν μειωμένη τεστοστερόνη. Επίσης, όταν ο άντρας μεγαλώνει, τα επίπεδα τεστοστερόνης του μειώνονται.

#4. Μαλώσατε

Αν είναι δυσαρεστημένος, απογοητευμένος ή θυμωμένος, είναι φυσιικό να μην έχει και την πιο σέξι διάθεση. Εάν είστε σε περίοδο τσακωμών, μπορεί με αυτό τον τρόπο να σας δείχνει ότι έχει αναστατωθεί.

#5. Τον καταπίνει η δουλειά του

Μήπως περνάει πολύ δύσκολα στη δουλειά; Αυτό μπορεί μια χαρά να του επηρεάσει την όρεξη, ειδικά αν το ρίχνει στους πολλούς καφέδες.

 

Όλα αυτά, καλό είναι να τα σκεφτείς πριν μπεις στο τριπάκι να νιώσεις ασέξουαλ, ότι δε σε θέλει πια κλπ. Και αφού τα σκεφτείς, κάνεις σωστή και όμορφη κουβέντα μαζί του, σχετικά με το θέμα, ώστε να το λύσετε μαζί. Προσοχή: αν το ξεκινήσεις σε μορφή "δε με θες πια" κλπ, είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα, καθώς θα πρεσαριστεί και ως γνωστόν, το άγχος δεν ανεβάζει την όρεξη για σεξ.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!