Skip to main content

SEX

5 τρόποι ώστε να αυξήσεις την σεξουαλική σου ικανοποίηση

Ποιοι παράγοντες μπορούν να κάνουν την εμπειρία μας στο σεξ ακόμα πιο απολαυστική;



Η sex therapist, ειδικός σχέσεων και συγγραφέας του «Why Good Sex Matters», Nan J. Wise Ph.D, μοιράζεται μαζί μας 5 πολύτιμα μαθήματα που έχει πάρει από τους συμμετέχοντες στην έρευνά της, «τους γενναίους άνδρες και γυναίκες που έχουν χαρίσει τους οργασμούς τους στην επιστήμη», όπως λέει η ίδια, σχετικά με το πώς να ενισχύσεις την ικανότητά σου να απολαμβάνεις τον ερωτικό σου εαυτό.

Μην κρίνεις τον ερωτικό σου εαυτό ή την ίδια την ερωτική εμπειρία

Σε πρώτη φάση, εξασκήσου στη ριζική αυτοαποδοχή. Μάθε να αγαπάς το σώμα σου, όπως ακριβώς αυτό είναι. Μάθε να αγκαλιάζεις το μοναδικό ερωτικό σου αποτύπωμα όποιο κι αν είναι αυτό. Μάθε τη διαφορά μεταξύ της αυθόρμητης και της ανταποκρινόμενης επιθυμίας και πού βρίσκεσαι στην καμπύλη επιθυμίας. Άσε ελεύθερο τον εαυτό σου να είναι ακριβώς όπως είναι εκείνη τη στιγμή και άφησε τη στιγμή να είναι όπως ακριβώς είναι. Το σεξ είναι η προθυμία μας να είμαστε σεξουαλικά όντα, όπως κι αν μοιάζει αυτό. Να θυμάσαι πρώτα και κύρια ότι το καλό σεξ σημαίνει να είσαι παρούσα.

Συντονίσου με το σώμα σου

Εστίασε στο να ακούσεις προσεκτικά τι θέλεις και τι λαχταρά το σώμα σου. «Ποιες είναι οι φαντασιώσεις σου; Πώς σου αρέσει να σε αγγίζουν; Γιατί να μην εξερευνήσεις όλες τις περιοχές του σώματός σου που μπορούν να σου προσφέρουν ευχαρίστηση; Μάθε τι ευχαριστεί τις αισθήσεις σου και μην ξεχνάς τους ήχους και τις γεύσεις. Σας ενδιαφέρει ίσως να γίνεις πιο ενεργητική ενώ συνήθως είσαι πιο παθητική; Πιο παθητική ενώ είσαι συνήθως πιο δραστήρια; Κάνοντας λεπτές αλλαγές στους συνήθεις ρόλους σου μπορεί να αποκαλύψεις νέους τρόπους με τους οποίους είναι δυνατό να ερεθιστείς», εξηγεί η Wise. Το να δίνεις προσοχή στις αισθήσεις είναι το κλειδί για ένα ευχάριστο σεξ. Εάν το μυαλό σου περιπλανιέται και αρχίσει να μπαίνει σε λειτουργία «θεατή», απλώς παρατήρησέ το χωρίς να το κρίνεις, άφησε αυτές τις σκέψεις να είναι ακριβώς όπως είναι ενώ επαναφέρεις την προσοχή σου στις αισθήσεις σου.

Να είσαι υπομονετική σχετικά με την διέγερση

Όταν θέλεις να έχεις σεξουαλική επαφή, για παράδειγμα, μην ξεκινήσεις έως ότου εσύ ή/και ο σύντροφός σου διεγερθείτε αρκετά. Αφήστε την πράξη να ξεδιπλωθεί χωρίς να βιαστείτε. Αν και αυτή η συμβουλή μπορεί να φαίνεται απλοϊκή, είναι εξαιρετικά σημαντική για να βιώσετε την ευχαρίστηση του σεξ. Επιβραδύνετε και απολαύστε τις αισθήσεις. Αφήστε τες να κορυφωθούν. Απολαύστε το ταξίδι χωρίς να ανησυχείτε για τον προορισμό.

Μείνε συνδεδεμένη με τον σύντροφό σου

Συχνά ο καλύτερος τρόπος για να συνδεθείς με τον άλλο είναι να υπερβείς τις λέξεις. Όπως κάνουν οι νέοι εραστές που ξοδεύουν πολύ χρόνο κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο. «Κοίταξε στα μάτια του συντρόφου σου και ανέπνευσε με τον σύντροφό σου ενώ κάθεστε σιωπηλοί. Δες το άτομο που έχεις απέναντί ​​σου, το ον που ερωτεύτηκες. Αγκάλιασε τον σύντροφο σου και κράτησε τον και συγχρονίστε την αναπνοή σας για να συγχρονίσετε και το νευρικό σας σύστημα. Μάθε πώς να εκμεταλλευτείς τη δύναμη της αναπνοής που καταπολεμά το άγχος και ενισχύει τη σύνδεσή σας.

Πάρε ρίσκα στο σεξ

Σύμφωνα με την sex therapist, «συχνά διστάζουμε να μιλήσουμε με τους συντρόφους για μέρη του εαυτού μας που πιστεύουμε ότι θα κρίνουν ή ανησυχούμε ότι αν τους πούμε πώς νιώθουμε πραγματικά θα τους πληγώσουμε. Έχουμε την τάση να παίζουμε με ασφάλεια όταν έχουμε αμφιβολίες. Αλλά ένας άλλος τρόπος για να το δεις αυτό είναι ότι υπάρχει ρίσκο στο να μην πάρεις ρίσκο. Αν δεν εξερευνήσουμε μερικά από τα πιο «τρομακτικά» μέρη του εαυτού μας με τους συντρόφους μας, αν δεν εξερευνήσουμε τις γωνιές του ερωτικού μας εαυτού, τείνουμε να κλεινόμαστε και να λιμνάζουμε». Και η στασιμότητα, από μόνη της, είναι επικίνδυνη για τις σχέσεις. Το σεξουαλικό δυναμικό ξεδιπλώνεται όταν φέρεις όλον τον εαυτό σου στη εξίσωση. Πάντα αλλάζουμε και μεγαλώνουμε. Παίρνοντας το ρίσκο να αποκαλύψουμε πώς μας επηρεάζουν αυτές οι αλλαγές, οι σκέψεις μας, οι φόβοι, τα συναισθήματά μας, ακόμη και οι φαντασιώσεις μας τείνουν να αναζωογονούν τη σχέση.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού – Dj Stephan: Αυτό είναι το όνομα που θα δώσουν στον γιο τους

Ανυπομονούν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τον μωράκι τους

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Τα αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο μετά τον χωρισμό της

Τι πιστεύει η γνωστή ηθοποιός για τα κακεντρεχή σχόλια στα social