Skip to main content

SEX

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείς λιπαντικό κατά τη διάρκεια του sex;

Το λιπαντικό στο sex είναι σημαντικό και για την απόλαυσή σου αλλά και για την υγεία σου. Μάθε γιατί.



Το λιπαντικό δεν χρησιμοποιείται μόνο από γυναίκες που μπορεί να ταλαιπωρούνται από την ξηρότητα του κόλπου τους λόγω ηλικίας, άγχους, έλλειψης ύπνου ή ορμονικών ζητημάτων, αλλά διαθέτει πολλές διαφορετικές χρησιμότητες που αξίζει να ανακαλύψεις.

Pixel

Μεγάλο ποσοστό γυναικών αναφέρει ότι το σεξ με λιπαντικό είναι καλύτερο από το σεξ χωρίς αυτό, καθώς πέρα από τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση που προσφέρει, το λιπαντικό προλαμβάνει πολλούς ερεθισμούς που οφείλονται στη χρήση του προφυλακτικού, αλλά και τραυματισμούς, γδαρσίματα και άλλες ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Το λιπαντικό δημιουργεί ακόμη περισσότερη τριβή που οδηγεί σε εντονότερους οργασμούς, σε ένα ποσοστό που σύμφωνα από έρευνες ανέρχεται σε 50% μεγαλύτερη ευκολία ως προς την ολοκλήρωση. Δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσεις από την αρχή, αλλά μπορεί να είναι εξίσου χρήσιμο και από τη μέση της σεξουαλικής πράξης, οδηγώντας σε αξέχαστες στιγμές κατά την ολοκλήρωσή της.

Pixel

Ακόμη, η χρήση λιπαντικού είναι κάποιες φορές απαραίτητη με τη sex toys. Εάν χρησιμοποιείς τα παιχνίδια σου ως μέρος τον προκαταρκτικών θα βοηθήσουν το σώμα σου να προετοιμαστεί κατάλληλα για την ένταση που θα ακολουθήσει. Το να χρησιμοποιήσεις  λιπαντικό ακόμη και στη φάση του αυνανισμού είναι ένας τρόπος να αλλάξεις την αίσθηση που βιώνεις κατά τη διάρκειά του. Ο λόγος είναι γιατί βοηθάει στην εντονότερη τριβή, ενώ μπορεί να αλλάξει το πως νιώθεις, ειδικά αν χρησιμοποιείς κάποιο sex toy. Ξεκίνα με μικρή ποσότητα, όσο χρησιμοποιείς με τον σύντροφό σου το sex toy, συνέχισε χωρίς λιπαντικό και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης πρόσθεσε κι άλλο για να βιώσεις την απόλυτη ηδονή.

Διαβάστε επίσης

SEX

Μην αφήνετε την ερωτική ικανοποίηση να πέφτει θύμα του τρόπου ζωής σας

Πώς να βάλετε ξανά το σεξ στην καθημερινότητά σας ως ζευγάρι όταν οι ρυθμοί σβήνουν τη φλόγα

SEX

Ερωτογενείς ζώνες αντρών

Τα πιο ευαίσθητα σημεία για να φιλήσεις έναν άντρα

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Το πρώτο pregnancy look της Hailey Bieber είναι εμπνευσμένο από μια τάση των zeros που μας έχει μείνει αξέχαστη

Δείτε την εμφάνιση της εγκυμονούσας Hailey Bieber, που μας γυρνά πίσω στον χρόνο