Skip to main content

SEX

6 συνήθειες που σκοτώνουν αργά τη σεξουαλική σου ζωή

Τι να προσέξεις



Υπάρχουν μερικές συνήθειες της καθημερινότητας σε μια σχέση, οι οποίες μπορούν να αποβούν μοιραίες ως προς την εξέλιξη της σεξουαλικής ζωής του ζευγαριού. Να μερικές από αυτές, για να προσπαθήσεις να τις αποβάλεις με λίγη προσπάθεια, φροντίζοντας για το μέλλον σας.

Έλλειψη επικοινωνίας

Το να μην είστε ανοιχτοί στην επικοινωνία με τον σύντροφό σας μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις και να πληγώσει συναισθήματα, τα οποία πιθανότατα θα οδηγήσουν σε έλλειψη οικειότητας και εμπιστοσύνης στη σχέση. Είναι σημαντικό να μιλάτε για τα θέλω και τις ανάγκες σας για να βεβαιωθείτε ότι και τα δύο μέρη είναι ικανοποιημένα.

Αφήνετε το άγχος να σας επηρεάσει

Το άγχος μπορεί να είναι απίστευτα επιζήμιο για μια υγιή σεξουαλική ζωή. Μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο, να προκαλέσει άγχος απόδοσης και να δημιουργήσει ένταση στη σχέση.

Παραμελείτε τις δικές σας ανάγκες

Εάν δεν φροντίζετε τον εαυτό σας σωματικά και συναισθηματικά, δεν θα διατηρείτε από ένα σημείο και μετά τη σωστή νοοτροπία για οικειότητα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την παραμέληση πραγμάτων όπως η άσκηση ή ο σωστός ύπνος ή η μη φροντίδα των δικών σας συναισθηματικών αναγκών.

Τήρηση μιας ρουτίνας

Η επανάληψη μπορεί να κάνει το σεξ βαρετό και προβλέψιμο, επομένως η δοκιμή νέων πραγμάτων και η εξερεύνηση των επιθυμιών σας μπορεί να κρατήσει τα πράγματα φρέσκα και συναρπαστικά. Είναι σημαντικό να πειραματίζεστε και να κρατάτε τα πράγματα ενδιαφέροντα.

Εθισμοί

Οποιοσδήποτε εθισμός, είτε πρόκειται για ναρκωτικά, αλκοόλ ή πορνογραφία, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική σας ζωή. Ο εθισμός μπορεί να προκαλέσει απάθεια και έλλειψη ενδιαφέροντος για το σεξ ή μπορεί να βλάψει την οικειότητα και την εμπιστοσύνη μεταξύ των συντρόφων.

Λαμβάνετε ο ένας τον άλλο ως δεδομένο

Είναι εύκολο να πέσετε σε ένα μοτίβο όπου θεωρείτε τον σύντροφό σας δεδομένο, ειδικά μετά από μια μακροχρόνια σχέση. Αλλά η παραμέληση των αναγκών και των επιθυμιών του συντρόφου σας μπορεί να δημιουργήσει δυσαρέσκεια και να βλάψει τη σεξουαλική σας ζωή. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη σπίθα ζωντανή δείχνοντας εκτίμηση, αφιερώνοντας χρόνο για οικειότητα και διατηρώντας τον ρομαντισμό ζωντανό.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της