Οι επιστήμονες προειδοποιούν: TΩΡΑ οι άντρες ξέρουν πότε τους απατάς - AllYou.gr

Search

Οι επιστήμονες προειδοποιούν: TΩΡΑ οι άντρες ξέρουν πότε τους απατάς

Κορίτσια, το νου σας..

07 Μαϊου 2016

Σου έχει τύχει κι εσένα να γνωρίσεις έναν άντρα, ο οποίος σε φλερτάρει και σχετικά εύκολα να μπορείς να πεις ότι, για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο, δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη;

H γυναικεία διαίσθηση θεωρείται παροιμιώδης μέσα στους αιώνες, αλλά να που και οι άντρες τελικά δεν πάνε και πολύ πίσω. Γιατί, σύμφωνα με έρευνα, ένας άντρας είναι σε θέση να προβλέψει πόσο πιστή θα είναι μια γυναίκα εάν την κοιτάξει προσεκτικά.

Πώς βγήκε αυτό το συμπέρασμα; Οι ερευνητές ζήτησαν από 100 άντρες φοιτητές του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας να συμμετάσχουν σε μια σειρά από πειράματα και διαπίστωσαν ότι, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, κατάφεραν να προβλέψουν επιτυχώς εάν η γυναίκα είναι άπιστη ή όχι, με ποσοστό ακρίβειας που δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο, απλώς και μόνο κοιτάζοντας μια φωτογραφία της.

Στο πρώτο πείραμα, ζητήθηκε από 43 άντρες να βαθμολογήσουν, σε κλίμακα από 1 έως το 7, πόσο πιστές θεωρούσαν ότι είναι 34 γυναίκες ηλικίας 20 έως 42 ετών, αφού κοιτάξουν μια φωτογραφία του προσώπου και μία του σώματός τους. Ζητήθηκε, επίσης, από 44 ακόμη άντρες να βαθμολογήσουν πόσο αξιόπιστη και πόσο ελκυστική θεωρούν κάθε γυναίκα.

Χωρίς να το γνωρίζουν οι συμμετέχοντες, οι εικονιζόμενες είχαν προηγουμένως ερωτηθεί εάν έχουν απατήσει ποτέ το σύντροφό τους. Οι μισές παραδέχτηκαν ότι έχουν συνάψει στο παρελθόν τουλάχιστον δύο παράνομους δεσμούς, ενώ οι άλλες μισές δήλωσαν ότι δεν έχουν απατήσει ποτέ κανέναν σύντροφό τους.

Στη συνέχεια, οι 43 άντρες έπρεπε να επιλέξουν την πιο πιστή ανάμεσα σε δύο γυναίκες παρόμοιας ηλικίας, η μία εκ των οποίων είχε προηγουμένως παραδεχτεί ότι έχει απατήσει στο παρελθόν.

Ο «ανιχνευτής απιστίας» των αντρών αποδείχθηκε σχετικά αποτελεσματικός, όταν οι δύο φωτογραφίες τοποθετήθηκαν δίπλα-δίπλα. Αποτυχημένες πάντως αποδείχθηκαν οι προσπάθειες πρόβλεψης όταν οι άντρες έβλεπαν τις φωτογραφίες μεμονωμένα.

Κορίτσια με λίγα λόγια, καήκαμε...Ακολούθησε το allyou στο Instagram!