Οι επιστήμονες προειδοποιούν: TΩΡΑ οι άντρες ξέρουν πότε τους απατάς - AllYou.gr

Search

Οι επιστήμονες προειδοποιούν: TΩΡΑ οι άντρες ξέρουν πότε τους απατάς

Κορίτσια, το νου σας..

07 Μαϊου 2016

Σου έχει τύχει κι εσένα να γνωρίσεις έναν άντρα, ο οποίος σε φλερτάρει και σχετικά εύκολα να μπορείς να πεις ότι, για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο, δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη;

H γυναικεία διαίσθηση θεωρείται παροιμιώδης μέσα στους αιώνες, αλλά να που και οι άντρες τελικά δεν πάνε και πολύ πίσω. Γιατί, σύμφωνα με έρευνα, ένας άντρας είναι σε θέση να προβλέψει πόσο πιστή θα είναι μια γυναίκα εάν την κοιτάξει προσεκτικά.

Πώς βγήκε αυτό το συμπέρασμα; Οι ερευνητές ζήτησαν από 100 άντρες φοιτητές του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας να συμμετάσχουν σε μια σειρά από πειράματα και διαπίστωσαν ότι, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, κατάφεραν να προβλέψουν επιτυχώς εάν η γυναίκα είναι άπιστη ή όχι, με ποσοστό ακρίβειας που δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο, απλώς και μόνο κοιτάζοντας μια φωτογραφία της.

Στο πρώτο πείραμα, ζητήθηκε από 43 άντρες να βαθμολογήσουν, σε κλίμακα από 1 έως το 7, πόσο πιστές θεωρούσαν ότι είναι 34 γυναίκες ηλικίας 20 έως 42 ετών, αφού κοιτάξουν μια φωτογραφία του προσώπου και μία του σώματός τους. Ζητήθηκε, επίσης, από 44 ακόμη άντρες να βαθμολογήσουν πόσο αξιόπιστη και πόσο ελκυστική θεωρούν κάθε γυναίκα.

Χωρίς να το γνωρίζουν οι συμμετέχοντες, οι εικονιζόμενες είχαν προηγουμένως ερωτηθεί εάν έχουν απατήσει ποτέ το σύντροφό τους. Οι μισές παραδέχτηκαν ότι έχουν συνάψει στο παρελθόν τουλάχιστον δύο παράνομους δεσμούς, ενώ οι άλλες μισές δήλωσαν ότι δεν έχουν απατήσει ποτέ κανέναν σύντροφό τους.

Στη συνέχεια, οι 43 άντρες έπρεπε να επιλέξουν την πιο πιστή ανάμεσα σε δύο γυναίκες παρόμοιας ηλικίας, η μία εκ των οποίων είχε προηγουμένως παραδεχτεί ότι έχει απατήσει στο παρελθόν.

Ο «ανιχνευτής απιστίας» των αντρών αποδείχθηκε σχετικά αποτελεσματικός, όταν οι δύο φωτογραφίες τοποθετήθηκαν δίπλα-δίπλα. Αποτυχημένες πάντως αποδείχθηκαν οι προσπάθειες πρόβλεψης όταν οι άντρες έβλεπαν τις φωτογραφίες μεμονωμένα.

Κορίτσια με λίγα λόγια, καήκαμε...

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Μια ξεχωριστή φιλία αφιερωμένη στα υιοθετημένα παιδιά

Ο Buddy και ο Reagan, ποζάρουν υπέροχα για καλό σκοπό.
ΕΓΩ

Να γιατί ήρθε η ώρα να μάθεις να μιλάς ισπανικά

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι ξένες γλώσσες έχουν ευεργετική επίδραση και στην προσοχή μας.
ΠΑΙΔΙ

Πως να προστατεύσεις το παιδί σου από το bullying

Σχολικός και κοινωνικός εκφοβισμός και πως αντιμετωπίζεται.
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Μύθοι και αλήθειες για τα κιλά στην εγκυμοσύνη

Ποια είναι η συνιστώμενη πρόσληψη βάρους και τι κίνδυνοι υπάρχουν όταν το νούμερο στη ζυγαριά, ανεβαίνει εντυπωσιακά.
FASHION NEWS

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το φετινό show της Victoria’s Secret

Οι πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου έφτασαν μέχρι το Παρίσι, για να περπατήσουν στο μοναδικό αυτό show!
BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις στα σγουρά μαλλιά σου όταν τα ισιώνεις

Έτσι θα κάνεις το ίσιωμα παιχνιδάκι.