Αυτή η έρευνα θα σε πείσει να δεις ακόμα μια ταινία με τον καλό σου - AllYou.gr

Search

Αυτή η έρευνα θα σε πείσει να δεις ακόμα μια ταινία με τον καλό σου

Οι επιστήμονες έβγαλαν τα συμπεράσματα τους και εσύ έχεις ακόμα ένα λόγο να μην αντισταθείς στο play.

10 Οκτωβρίου 2016

Δεν είναι μυστικό ότι οι κοινές παρέες βοηθούν γενικά ένα ζευγάρι να αναπτύξει πιο ισχυρούς δεσμούς. Ωστόσο, τι γίνεται όταν οι κοινωνικοί κύκλοι δεν συμπίπτουν; Μια ομάδα ψυχολόγων υποστηρίζει ότι οι ταινίες, οι σειρές και τα βιβλία μπορούν να κάνουν αντίστοιχα καλή δουλειά.

Συγκεκριμένα, το συμπέρασμα προέκυψε μέσα από μελέτη η οποία διεξήχθη σε 250 φοιτητές που βρίσκονταν σε σχέση. Συμπλήρωσαν μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με το δεσμό και τις συνήθειες τους και μετά αναλύθηκαν τα αποτελέσματα. Τα στοιχεία, που δημοσιεύτηκαν στην Journal of Social and Personal Relationships, καταλήγουν στο ότι η από κοινού παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών, ταινιών και βιβλίων μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της σχέσης του ζευγαριού - ειδικά αν αυτό δεν έχει κοινό κύκλο.

"Οι κοινοί φίλοι βοηθούν τα ζευγάρια να νιώθουν πιο κοντά και ακόμα και τα προστατεύουν από το να χωρίσουν" εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας Sarah Gomillion, στο Health. Αλλά, αν  κοινοί φίλοι δεν υπάρχουν, οι φανταστικοί χαρακτήρες είναι μια χαρά υποκατάστατο. "Το να έχουν μια κοινή σύνδεση με χαρακτήρες σε μια σειρά ή μια ταινία, κάνει και τους δύο να νιώθουν ότι μοιράζονται την ίδια κοινωνική ταυτότητα" συμπλήρωσε. 

"Ο κόσμος συχνά λέει ότι δραστηριότητες όπως το να βλέπεις Netflix μας αποξενώνουν, αλλά η μελέτη μας δείχνει ότι μπορεί στην πραγματικότητα να έχει σπουδαία κοινωνικά οφέλη", επεσήμανε η Gomillion. Μεγαλύτερη οικειότητα και εμπιστοσύνη, με ένα play λοιπόν. Θα πεις όχι σε ακόμα μια ταινία;Ακολούθησε το allyou στο Instagram!