Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

To απίστευτο μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο

Νέα έρευνα που φέρει την υπογραφή Κορεατών ερευνητών έρχεται να μας αποκαλύψει τι κρατάει… ψηλά τον δείκτη της γαμήλιας ευτυχίας.


Φύλλις Νικολάου

Μπορεί να πιστεύεις ότι το χιούμορ του καλού σου είναι ο λόγος που συνεχίζεις να το βρίσκεις υπέροχο και ελκυστικό μετά από τόσα χρόνια, ωστόσο η αλήθεια κρύβεται σε κάτι πιο… επιφανειακό, όπως είναι το ύψος του.

Ναι, ναι, καλά διάβασες. Αυτό τουλάχιστον διατείνονται οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Konkuk στην Κορέα οι οποίοι σε πρόσφατη έρευνά τους βρήκαν ότι αυτό θέλουν οι γυναίκες. Σε αυτήν, μελέτησαν τις απαντήσεις 7.850 γυναικών και συμπέραναν ότι αυτές που ήταν παντρεμένες με ψηλότερους από εκείνες άντρες δήλωναν πιο ευτυχισμένες από το γάμο τους. Επιπλέον, οι ίδιες γυναίκες ήταν πιο γόνιμες συγκριτικά με εκείνες που είχαν παντρευτεί άντρες του ύψους τους.

Όσο για το πού οφείλεται αυτή η διαφορά… ύψους και διάρκειας σε ένα γάμο, οι ειδικοί τονίζουν ότι οι λόγοι είναι εξελικτικοί. Οι ψηλοί άνδρες φαντάζουν συχνά πιο ελκυστικοί αλλά αυτό συμβαίνει γιατί οι γυναίκες είμαστε «προγραμματισμένες» να προτιμούμε τους ψηλούς άνδρες γιατί παραδοσιακά θεωρούνται πιο δυνατοί και, επομένως, αποτελούν καλύτερη επιλογή σε ό,τι αφορά την τεκνοποίηση.  Πού βασίζουν αυτό το συμπέρασμα; Στο γεγονός ότι όσο τα χρόνια της γονιμότητας περνούν εξασθενεί και η θετική επίδραση του ύψους του άντρα καθώς η ένταση της έλξης που ασκούν αρχίζει να ξεθωριάζει μετά τα πρώτα 20 χρόνια γάμου.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 συμπεριφορές που απωθούν τον άλλον και χαλάνε μια σχέση

Αναγνωρίζεις κάποια από αυτές τις συμπεριφορές σε σένα ή στον σύντροφό σου;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;