Πώς η επιτυχία σου επηρεάζει το μέλλον της σχέσης σου - AllYou.gr

Search

Πώς η επιτυχία σου επηρεάζει το μέλλον της σχέσης σου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η επαγγελματική πρόοδος επηρεάζει την προσωπική σου ζωή.

05 Δεκεμβρίου 2016

Τώρα που πήρες προαγωγή, ο καλός σου σού φαίνεται πιο απόμακρος; Όταν το ρωτάς εκείνος μπορεί να αρνείται, αλλά η αλήθεια είναι ότι μάλλον έχεις δίκιο που παραπονιέσαι για την «χλιαρή» συμπεριφορά του. Σύμφωνα με σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από κοινού από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon και το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, όσες κερδίζουν το βραβείο «Καλύτερης Ηθοποιού» έχουν 63% περισσότερες πιθανότητες να δουν το γάμο τους να τελειώνει πριν αρχίσουν τα γυρίσματα της επόμενης ταινίας τους.

Το θέμα είναι δε συνολικότερο: το 60% των υποψηφίων, ανδρών και γυναικών, βιώνουν τουλάχιστον ένα διαζύγιο αμέσως μετά την επιβράβευσή τους. Κι αν νομίζεις πως όλο αυτό αφορά μόνο τις διασημότητες, τα συμπεράσματα της έρευνας καταδεικνύουν ένα γενικότερο κοινωνικό πρόβλημα: τη θύελλα που μπορεί να προκαλέσει σε μια σχέση η ξαφνική, μονόπλευρη επιτυχία του ενός εκ των δύο συντρόφων.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα αυξημένα ποσοστά διαζυγίων οφείλονται στη δυσφορία που αισθάνεται ο σύζυγος έναντι της αναγνώρισης της συζύγου του, όπως και στο γεγονός ότι σε εκείνη δίνεται τώρα η ευκαιρία να σταθεί πιο γερά στα πόδια της και ίσως να κρίνει πιο αυστηρά τη σχέση τους», επισημαίνει ο δρ Stuart Colleen, μια από τους συγγραφείς της εν λόγω έρευνας. Η συμβουλή του; «Μάθετε εξαρχής να γιορτάζετε μαζί τις μικρές και μεγαλύτερες επιτυχίες σου».

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!