Ο συγκλονιστικός λόγος που αγαπάει τις καμπύλες σου - AllYou.gr

Search

Ο συγκλονιστικός λόγος που αγαπάει τις καμπύλες σου

Έρευνα του Πανεπιστημίου St. Andrews εξηγεί γιατί στους άντρες αρέσουν τα πληθωρικά κορίτσια.

01 Δεκεμβρίου 2016

Μπορεί εσύ να λιώνεις στο γυμναστήριο προκειμένου να αποκτήσεις κοιλιά-πλάκα και να εξαφανίσεις τα «ψωμάκια» σου, ωστόσο νέα έρευνα από τη Σκωτία έρχεται να μας εξηγήσει γιατί οι άντρες λατρεύουν τις γυναίκες που είναι περήφανες για τις καμπύλες τους.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το στρες, το οποίο, σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη φαίνεται ότι επηρεάζει την αντίληψη του ισχυρού φύλου για την ομορφιά. Για τους σκοπούς της έρευνας, μάλιστα, ζητήθηκε από νεαρούς άντρες να αξιολογήσουν το πρόσωπο πέντε διαφορετικών γυναικών, δίνοντας την υψηλότερη βαθμολογία σε εκείνο που οι ίδιοι έβρισκαν πιο ελκυστικό και σέξι. Αναλύοντας τις απαντήσεις τους, οι Σκωτσέζοι μελετητές ανακάλυψαν ότι η αντίληψη της ομορφιάς όχι μόνο δεν είναι αντικειμενική αλλά επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από περιβαλλοντικούς παράγοντες με πρώτο και καλύτερο το στρες.

Συγκεκριμένα, οι επικεφαλής της έρευνας υποστηρίζουν ότι οι συμμετέχοντες που δήλωναν ότι εξαιρετικά στρεσαρισμένοι βαθμολόγησαν υψηλότερα τις γυναίκες που είχαν λίγα παραπανίσια κιλά και ανδροπρεπή χαρακτηριστικά. Ο λόγος; Οι ειδικοί εικάζουν ότι οι άνδρες θεωρούν ότι οι αδύνατες γυναίκες χρήζουν προστασίας μιας και τις βλέπουν ως πιο εύθραυστες και ευάλωτες. Αντίθετα, οι γυναίκες που έχουν παραπανίσια κιλά και είναι περήφανες για την πληθωρική σιλουέτα τους εκπέμπουν δυναμισμό ενώ οι άντρες πιστεύουν ότι είναι πιο ικανές να τους φροντίσουν τις δύσκολες –και μη– στιγμές.

Το τελευταίο μάλιστα συμπέρασμα φαίνεται ότι αποτελεί εξελικτικό κατάλοιπο, τονίζουν οι ερευνητές και για τα δύο φύλα, τονίζοντας ότι σε ένα βαθμό τα αποτελέσματα της έρευνάς τους εξηγούν γιατί στις γυναίκες αρέσουν περισσότερο οι άντρες με κοιλίτσα.  Και αυτό γιατί παραδοσιακά οι κοινωνίες που ζουν σε δύσκολες συνθήκες πριμοδοτούν τις καμπύλες ως βασικό χαρακτηριστικό... ομορφιάς τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΕΓΩ

Ακόμη ένας πολύ καλός λόγος να σκάσεις ένα χαμόγελο

Αμερικανική έρευνα υποστηρίζει ότι το γέλιο σου δεν συνδέεται μόνο με το ταμπεραμέντο σου.
DO IT YOURSELF

3 ενδυματολογικές φόρμουλες για κάθε εορταστικό πάρτυ

Προγραμμάτισε από τώρα την εορταστική σου γκαρνταρόμπα για πάντα επιτυχημένες εμφανίσεις!
BEAUTY TIPS

Τα απαραίτητα προϊόντα μακιγιάζ για την εορταστική περίοδο

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν, εσύ ακόμη να προετοιμαστείς;
ΕΓΩ

Το τρικ για να τελειώνεις τις δουλειές σου γρηγορότερα

Να πως θα καταφέρεις να ολοκληρώσεις περισσότερα πράγματα μέσα στη μέρα.
STREET STYLE

Αυτά είναι τελικά τα πιο άνετα ρούχα όταν ταξιδεύεις

Ταξιδεύεις; Σου υποσχόμαστε ότι με αυτά τα ρούχα θα είσαι άνετη και στιλάτη, σε όλο το ταξίδι!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Το μόνο προϊόν που θα χρειαστείς για ένα φυσικό μακιγιάζ

Αυτό το προϊόν μακιγιάζ έχει διπλή χρήση και συμφέρει!