Ο συγκλονιστικός λόγος που αγαπάει τις καμπύλες σου - AllYou.gr

Search

Ο συγκλονιστικός λόγος που αγαπάει τις καμπύλες σου

Έρευνα του Πανεπιστημίου St. Andrews εξηγεί γιατί στους άντρες αρέσουν τα πληθωρικά κορίτσια.

01 Δεκεμβρίου 2016

Μπορεί εσύ να λιώνεις στο γυμναστήριο προκειμένου να αποκτήσεις κοιλιά-πλάκα και να εξαφανίσεις τα «ψωμάκια» σου, ωστόσο νέα έρευνα από τη Σκωτία έρχεται να μας εξηγήσει γιατί οι άντρες λατρεύουν τις γυναίκες που είναι περήφανες για τις καμπύλες τους.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το στρες, το οποίο, σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη φαίνεται ότι επηρεάζει την αντίληψη του ισχυρού φύλου για την ομορφιά. Για τους σκοπούς της έρευνας, μάλιστα, ζητήθηκε από νεαρούς άντρες να αξιολογήσουν το πρόσωπο πέντε διαφορετικών γυναικών, δίνοντας την υψηλότερη βαθμολογία σε εκείνο που οι ίδιοι έβρισκαν πιο ελκυστικό και σέξι. Αναλύοντας τις απαντήσεις τους, οι Σκωτσέζοι μελετητές ανακάλυψαν ότι η αντίληψη της ομορφιάς όχι μόνο δεν είναι αντικειμενική αλλά επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από περιβαλλοντικούς παράγοντες με πρώτο και καλύτερο το στρες.

Συγκεκριμένα, οι επικεφαλής της έρευνας υποστηρίζουν ότι οι συμμετέχοντες που δήλωναν ότι εξαιρετικά στρεσαρισμένοι βαθμολόγησαν υψηλότερα τις γυναίκες που είχαν λίγα παραπανίσια κιλά και ανδροπρεπή χαρακτηριστικά. Ο λόγος; Οι ειδικοί εικάζουν ότι οι άνδρες θεωρούν ότι οι αδύνατες γυναίκες χρήζουν προστασίας μιας και τις βλέπουν ως πιο εύθραυστες και ευάλωτες. Αντίθετα, οι γυναίκες που έχουν παραπανίσια κιλά και είναι περήφανες για την πληθωρική σιλουέτα τους εκπέμπουν δυναμισμό ενώ οι άντρες πιστεύουν ότι είναι πιο ικανές να τους φροντίσουν τις δύσκολες –και μη– στιγμές.

Το τελευταίο μάλιστα συμπέρασμα φαίνεται ότι αποτελεί εξελικτικό κατάλοιπο, τονίζουν οι ερευνητές και για τα δύο φύλα, τονίζοντας ότι σε ένα βαθμό τα αποτελέσματα της έρευνάς τους εξηγούν γιατί στις γυναίκες αρέσουν περισσότερο οι άντρες με κοιλίτσα.  Και αυτό γιατί παραδοσιακά οι κοινωνίες που ζουν σε δύσκολες συνθήκες πριμοδοτούν τις καμπύλες ως βασικό χαρακτηριστικό... ομορφιάς τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!