Οι δουλειές δια δύο φέρνουν διαζύγιο - AllYou.gr

Search

Οι δουλειές δια δύο φέρνουν διαζύγιο

Και ποιος θα απλώσει τελικά τα ρούχα στην ταράτσα;

24 Μαϊου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Μια γυναίκα που επιβαρύνεται εξολοκλήρου τα οικιακά, κυρίως εάν είναι και εργαζόμενη και μητέρα, καταλήγει κάθε βράδυ ένα πτώμα. Που φυσικά δεν έχει καμία όρεξη για τρυφερότητες, πόσω μάλλον για σεξ.

Αυτό το ξέρουμε όσες το ζούμε και δεν χρειαζόμαστε καμία έρευνα για να μας το επιβεβαιώσει. 

Εκ των πραγμάτων, οι δουλειές θα πρέπει να μοιράζονται. Ή μήπως τελικά αυτό κάνει κακό στη σχέση;

Σύμφωνα με έρευνα, το να μοιράζεται ένα ζευγάρι τα οικιακά το οδηγεί στο διαζύγιο. Χμ, αγαπημένοι μας ειδικοί, μιλήστε μας λίγο για αυτό. Πού το στηρίζετε ακριβώς; Γιατί φοβάμαι μήπως πάρουν θάρρος οι ούτως ή άλλως καλομαθημένοι Έλληνες σύντροφοί μας και τρέχουμε και δεν φτάνουμε.

Οι ειδικοί, λοιπόν, λένε ότι η λύση δεν είναι να κάνει όλες τις δουλειές ένας (πες μία, να είσαι μέσα) αλλά για να υπάρχει διάκριση ρόλων να μην έχουν και οι δύο τις ίδιες ακριβώς αρμοδιότητες. 

«Όσο περισσότερο οργανώνεις τη σχέση σου, όσο περισσότερο την “φορτώνεις” με κανόνες και υποχρεώσεις, τόσο αυτή χάνει τον προσωπικό, αυθόρμητο χαρακτήρα της και γίνεται επαγγελματική. Ετσι, αντί για αρμονική συμβίωση, έχουμε σύγκρουση συμφερόντων» υποστηρίζουν. 

Ωραία, τώρα μάλιστα. Διάκριση ρόλων. Διαφορετικές αρμοδιότητες. Αυθορμητισμός. Καλά, αυτοί οι επιστήμονες ζούνε ανάμεσά μας ή όχι;  
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!