Ερωτευμένη με το συνάδελφο; 4 τρόποι για να κάνεις τη σχέση να... δουλέψει - AllYou.gr

Search

Ερωτευμένη με το συνάδελφο; 4 τρόποι για να κάνεις τη σχέση να... δουλέψει

Θέλει προσοχή. 

18 Φεβρουαρίου 2015

Λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο που αφιερώνουμε καθημερινά στο εργασιακό μας περιβάλλον, είναι σχεδόν αδύνατο να μην βρεθείς κάποια στιγμή ερωτοχτυπημένη από ένα συνάδελφο. Με αφορμή δε τις κοινωνικές εκδηλώσεις τύπου, happy hour, που συμβαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το απλό ενδιαφέρον εξελίσσεται σε αμοιβαίο και ξαφνικά βγαίνεις άτυπα ραντεβού με αυτόν που συνεργάζεσαι επαγγελματικά. 

Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι there is love in the air, πώς θα πρέπει να το χειριστείς;

1. Be cool: Αν αισθάνεσαι αυτό το σκίρτημα στην καρδιά, όταν περνάει μπροστά από το γραφείο σου, απλά χαλάρωσε. Ρίξε του μια διακριτική ματιά, τύπου φλερτ, για να καταλάβει πως τον σκέφτεσαι, μη δείξεις όμως ότι λιώνεις σε κάθε πέρασμα του και σε έχει δεδομένη.

2. Μη τον φέρεις ποτέ σε δύσκολη θέση: Το καλύτερο της υπόθεσης είναι ταυτόχρονα και το χειρότερο: ότι τον βλέπεις κάθε μέρα επί τις ώρες που δουλεύετε μαζί. Το μυστικό είναι να διατηρήσεις μια άκρως επαγγελματική στάση κι αν ποτέ βρεθείτε σε αντίλογο και φορτιστείς συναισθηματικά, άφησε καλύτερα τα δάκρυα σου... στην τουαλέτα, όπου δε θα σε δει κανείς.

3. Πάτα γερά στη γη: Για να αντιμετωπίσεις ανώδυνα έναν πιθανό χωρισμό σας, το πιο safe είναι να προετοιμαστείς ψυχολογικά για αυτό. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Απάντησε σε μερικές βασικές ερωτήσεις... Είσαι διατεθειμένη να εργάζεσαι στο ίδιο περιβάλλον με έναν άνθρωπο που κάποτε αγάπησες; Θα καταφέρεις να το χειριστείς συναισθηματικά, χωρίς να επηρεάζεσαι; 

4. Δώσε χώρο στον εαυτό σου: Βγαίνετε μαζί, δουλεύετε μαζί, κοιμάστε μαζί, περνάτε τα ΣουΚου μαζί. Νομίζω δεν έμεινε κάτι άλλο, που δεν κάνετε μαζί, σωστά; Ε όχι, μέγα λάθος! Αν θέλεις να διαφυλάξεις τη σχέση σου από αυτό που λέγεται ανία και ρουτίνα, κάντε ένα ευχάριστο διάλειμμα μερικές φορές την εβδομάδα, πριν πνίξετε ο ένας τον άλλο. Έτσι, θα σε ποθήσει περισσότερο. Εγγύηση!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!