Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

6 συμβουλές για να κρατήσετε το περιττό δράμα έξω από τη σχέση σας

Να ποιες συμβουλές ακολουθούν τα ζευγάρια για την αρμονική συμβιώσή τους.



Το να κρατάτε το περιττό δράμα έξω από τη σχέση σας είναι απαραίτητο για τη διατήρηση μιας υγιούς και αρμονικής συμβίωσης, που εξασφαλίζει ότι θα μεγαλώνετε και θα εξελίσσεστε παρέα, με τη σπίθα του έρωτα να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Ακολουθούν έξι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

Αποτελεσματική Επικοινωνία

Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία είναι το θεμέλιο μιας σχέσης χωρίς δράματα. Ενθαρρύνετε τον σύντροφό σας να εκφράσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του και φροντίστε να κάνετε το ίδιο με τη σειρά σας. Αποφύγετε να κρατάτε κρυφά τα συναισθήματά σας και αντιμετωπίστε ζητήματα όταν αυτά προκύπτουν, συζητώντας τα ήρεμα για να βρείτε λύσεις μαζί.

Θέστε ξεκάθαρα όρια

Καθορίστε τα όρια νωρίς στη σχέση για να γνωρίζετε εγκαίρως τι είναι αποδεκτό και τι όχι. Σεβαστείτε ο ένας τα όρια του άλλου και δείξτε προθυμία στο να συμβιβαστείτε όταν αυτό είναι απαραίτητο. Θα αποφύγετε με αυτόν τον τρόπο παρεξηγήσεις και συγκρούσεις.

Εξασκήστε την ενσυναίσθηση

Προσπαθήστε να κατανοήσετε την οπτική γωνία του συντρόφου σας, ακόμα κι αν διαφωνείτε με αυτή. Η ενσυναίσθηση μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα από τη σκοπιά του άλλου και να βρείτε κοινό έδαφος. Δείχνει επίσης ότι νοιάζεστε για τα συναισθήματα και τις εμπειρίες των ανθρώπων γύρω σας.

Αναπτύξτε δεξιότητες επίλυσης συγκρούσεων

Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τις χειρίζεστε μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στοχεύστε πάντα σε λύσεις win-win αντί να προσπαθείτε να «κερδίσετε» επιχειρήματα, που απλά συνεχίζουν την επικράτηση κακού κλίματος.

Εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια

Δημιουργήστε εμπιστοσύνη με το να είστε ειλικρινής με τον σύντροφό σας. Αποφύγετε τα μυστικά, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε περιττό δράμα. Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο μιας ισχυρής σχέσης.

Διατηρήστε την ατομικότητά σας

Αν και είναι απαραίτητο να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί, είναι επίσης σημαντικό να διατηρήσετε τα ατομικά σας ενδιαφέροντα και τις φιλίες σας. Η υπερβολική εξάρτηση από τον σύντροφό σας μπορεί να οδηγήσει σε ανασφάλεια και ζήλια, στοιχεία που μπορεί να τροφοδοτήσουν το δράμα. Ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον να επιδιώκει τους προσωπικούς του στόχους και ενδιαφέροντα.

Να θυμάστε ότι μια σχέση χωρίς δράματα απαιτεί προσπάθεια και από τους δύο συντρόφους. Είναι απαραίτητο να εργαστείτε μαζί για να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον αγάπης και υποστήριξης όπου οι συγκρούσεις επιλύονται ώριμα, με γνήσιο ενδιαφέρον και σεβασμό.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της