Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω



Οι μέτριες σχέσεις είναι βολικές και άνετες, αλλά σας κρατάνε κολλημένους σε μια άνετη αποβάθρα. Δεν σας κάνουν να αισθάνεστε πάντα άσχημα, γι' αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να ξεφύγετε από αυτές. Τούτου λεχθέντος, τους λείπουν οι σπίθες, η διασκέδαση και η βαθιά σύνδεση με τον σύντροφό σας. Μπορεί ακόμη και να σας κάνουν να χάσετε τους στόχους ή την ευτυχία σας. Εάν συνδέεστε με κάποιο από αυτά τα σημάδια, συμβιβάζεστε με μια μέτρια σχέση αντί για μια καταπληκτική και πρέπει να κάνετε μια αλλαγή.

Νομίζετε ότι η σχέση σας θα ήταν τέλεια αν άλλαζε ο σύντροφός σας.

Το να ελπίζετε ότι ο σύντροφός σας θα αλλάξει ριζικά είναι ένα ριψοκίνδυνο στοίχημα. Το να καρφιτσώνετε την ευτυχία της σχέσης σας στην ικανότητά του να απορρίψει βαθιά ριζωμένες συνήθειες ή να ξεπεράσει τις μακροχρόνιες συμπεριφορές είναι μια συνταγή απογοήτευσης. Ενώ η ανάπτυξη είναι δυνατή, το να βασίζετε την αγάπη σας σε μια εξιδανικευμένη εκδοχή ενός ατόμου οδηγεί σε απογοήτευση. Δεν μπορείτε να «διορθώσετε» κάποιον, μας υπενθυμίζει το PsychCentral, και το να περιμένετε να μεταμορφωθεί αφήνει τις ανάγκες σας ανεκπλήρωτες. Οι υγιείς σχέσεις βασίζονται στην αποδοχή κάποιου όπως είναι, όχι στο δυναμικό του ποιος μπορεί να γίνει.

Ο σύντροφός σας λέει ότι σας αγαπάει περισσότερο από ό,τι του λέτε.

Όποια κι αν είναι η γλώσσα της αγάπης σας, συνήθως δεν εκφράζετε πώς σας κάνει να νιώθετε ο σύντροφός σας ή πόσο ενδιαφέρεστε για αυτόν. Όταν ο σύντροφός σας σας λέει ότι σας αγαπάει, μπορεί να νιώσετε άβολα ή σαν να μην συνδέεστε πλήρως με το συναίσθημά του. Ίσως δεν σας κάνει να νιώθετε αγάπη με πλήρη, δύναμη που αλλάζει τη γη, παρόλο που δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.

Φαντάζεστε ότι είστε με κάποιον άλλο.

Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό με τις φαντασιώσεις, αν τακτικά πιάνετε τον εαυτό σας να ονειροπολεί πώς θα ήταν να είστε με κάποιον άλλο, αυτός θα μπορούσε να είναι ο τρόπος του εγκεφάλου σας να σας πει ότι δεν είστε τόσο χαρούμενοι με αυτό το άτομο όσο θα μπορούσατε.

Αποφεύγετε τους διασκεδαστικούς singles φίλους σας.

Σας άρεσε να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τους καλύτερους σου φίλους, αλλά τον τελευταίο καιρό έχετε πιάσει τον εαυτό σας να αποφεύγει τους singles όπως η πανούκλα. Τι σημαίνει; Μπορεί να είναι ότι ζηλεύετε κρυφά την ελευθερία τους ή τις ρομαντικές ευκαιρίες τους. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε παγιδευμένοι στη σχέση σας, σαν να έχετε συμβιβαστεί και να μην θέλετε να σας ρωτήσουν για αυτό. Θα προτιμούσατε να μείνετε σιωπηλοί για το πώς πάνε πραγματικά τα πράγματα.

Μισείτε να μοιράζεστε την ιστορία προέλευσης της σχέσης σας.

Αυτή η απλή ερώτηση –«Πώς γνωριστήκατε;»– σας κάνει να ανατριχιάζεσαι. Ακόμα και αυτή την απλή ρομαντική ιστορία νιώθετε άβολη όταν τη μοιράζεστε. Η αλήθεια είναι ότι ξεπερνά το meet-cute. Αυτή η αμηχανία αντανακλά μια βαθύτερη ανησυχία μέσα στη σχέση. Ελλείψει ενθουσιασμού για τη σχέση σας, η ιστορία του «πώς γνωριστήκαμε» χάνει τη λάμψη της. Είναι ένας λεπτός αλλά ισχυρός δείκτης ότι ήρθε η ώρα να επαναξιολογήσετε εάν η σχέση σας πραγματικά σας τρέφει και σας ικανοποιεί.

Δεν έχετε αναπτυχθεί στη σχέση σας.

Οι σχέσεις πρέπει να περιλαμβάνουν ανάπτυξη και για τους δύο εταίρους. Θα πρέπει να προκαλείτε ο ένας τον άλλον για να πετύχετε τους στόχους σας και να φτάσετε σε νέα επίπεδα ευτυχίας. Είναι επίσης υγιές για εσάς και τον σύντροφό σας να εξελίσσεστε μαζί με τα χρόνια. Εάν η σχέση σας στερείται τελείως αυτής της προόδου, έχετε κολλήσει σε μια αποτελμάτωση. Τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει ποτέ, και είναι πολύ ήσυχο εδώ μέσα!

Συμβιβάζεστε πάρα πολύ εύκολα.

Εάν είστε αυτός που πάντα δίνει, δίνει, δίνει και ο σύντροφός σας απλώς παίρνει από εσάς, η σχέση είναι ανισόρροπη. Μπορεί ακόμη και να κάνετε συμβιβασμούς σε πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να θυσιάσετε, όπως οι αξίες και οι ανάγκες σας, κάτι που σας κάνει να νιώθετε δυστυχισμένοι και ανεκπλήρωτοι.

Ζηλεύετε τη σχέση ή τον γάμο του καλύτερου φίλου σας.

Όταν ακούτε ότι ο καλύτερός σας φίλος παντρεύεται τον ιδανικό σύντροφό του και είναι εντελώς ξετρελαμένος μαζί του, δεν μπορείτε παρά να αισθάνεστε βυθισμένοι στη ζήλια. Σίγουρα, είστε χαρούμενοι για όσα έχουν επιτύχει, αλλά είναι ένα πραγματικό παράδειγμα της ζωής του τι σας λείπει στη σχέση σας – και αυτό πονάει.

Νιώθετε άνετα. Ίσως υπερβολικά άνετα.

Ενώ θέλετε να αισθάνεστε ότι μπορείτε να χαλαρώσετε στη σχέση σας, αν είστε λίγο πολύ άνετοι, μπορεί να διολισθείτε σε μια καθησυχαστική νοοτροπία. Ίσως η οικειότητα είναι καλή αλλά ακολουθεί πάντα την ίδια ρουτίνα. Ή, εσείς και ο σύντροφός σας περνάτε χρόνο στα τηλέφωνά σας στο κρεβάτι χωρίς να μιλάτε κάθε βράδυ. Κάνετε το ίδιο πράγμα καθημερινά και νιώθετε άνετα, αλλά είστε σίγουροι ότι δεν προκαλεί έλλειψη σύνδεσης;

Σας ενώνει μόνο το σεξ.

Εάν η σχέση σας χαρακτηρίζεται από συντριπτική διασκέδαση στην κρεβατοκάμαρα, αυτό μπορεί να είναι που σας κάνει να κολλήσετε σε αυτήν. Η οικειότητα μπορεί ακόμη και να σας κάνει να αγνοήσετε αυτό που λείπει από τη σχέση, όπως μια ισχυρή συναισθηματική σύνδεση. Θυμηθείτε, μια φυσική σύνδεση δεν είναι συνήθως αρκετή για να διατηρήσει μια μακροχρόνια σχέση.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας