Skip to main content

BEAUTY NEWS

Υαλουρονικό οξύ: 4 facts που ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζεις

Τελικά, πόσο αναγκαίο είναι; 


Κέλλυ Νόβακ

Είμαι σίγουρη ότι εδώ και μερικά χρόνια, ακούς συνέχεια για το υαλουρονικό οξύ και για το πόσο σημαντικό είναι για εσένα. Ή δεν είναι τελικά; Πολλές φίλες μου με ρωτάνε, γιατί έχουν ακούσει και έχουν διαβάσει τόσα πολλά για το συγκεκριμένο συστατικό -το οποίο πλέον έχει «κατακλύσει» όλα μας τα προϊόντα ομορφιάς- που δεν ξέρουν τι είναι και αν μας χρειάζεται πραγματικά ή όχι. Ε, λοιπόν, σήμερα θα σου τα ξεδιαλύνω όλα! Κάτσε αναπαυτικά και διάβασε!

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το HA (Hyaluronic acid) είναι ένα μόριο, το οποίο παράγει φυσικά ο οργανισμός και συνδέεται με τoν ιστό του σώματός μας. Βοηθάει στο να κινούνται σωστά οι αρθρώσεις, ενώ προσφέρει ενυδάτωση και διατηρεί το δέρμα στο σωστό σχήμα (ελαστικότητα κτλ.).

Το έχουμε μέσα μας δηλαδή;

Ναι!

Γιατί είναι τόσο σημαντικό για το δέρμα μου;

Το υαλουρονικό οξύ έχει την τρομερή ιδιότητα να διατηρεί τα πάντα ενυδατωμένα (υπολόγισε ότι είναι 1.000 φορές το βάρος του σε νερό!). Και γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση για την υγεία του δέρματός μας (ειδικά από μια ηλικία και έπειτα), καταλαβαίνεις την σημαντικότητά του. Μεγαλώνοντας, όμως, το δέρμα χάνει αυτή την ιδιότητα του να διατηρείται ενυδατωμένο. Γι΄αυτό, λοιπόν, και είναι απαραίτητο να συμπεριλαβάνεις στην περιποίησή σου προϊόντα που το περιέχουν.

Μπορεί το υαλουρονικό οξύ να εφαρμοστεί τοπικά;

Φυσικά, με τα κατάλληλα προϊόντα όλα γίνονται!

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα