Skip to main content

BEAUTY NEWS

Τώρα και οι γυναίκες ξυρίζουν το πρόσωπό τους

Που αλλού θα φτάσουμε για την ομορφιά;


Κέλλυ Νόβακ

Δεν είναι μυστικό ότι πολλές γυναίκες θα κάνουν και… ανάποδες κολοτούμπες με σκοπό να αποκτήσουν την τέλεια επιδερμίδα, αλλά νομίζω ότι η τελευταία τάση, έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο.

Από πέρσι πολλές έχουν αρχίσει να ξυρίζουν το πρόσωπό τους, για να φτιάξουν τα φρύδια τους, να «κρύψουν» κάθε δείγμα τριχοφυΐας στο πρόσωπο, αλλά τον τελευταίο καιρό το κάνουν μέχρι και για να «καθαρίσουν» το πρόσωπό τους!

Πέρα από κάποιες “diy τεχνικές” που κάνουν στο σπίτι, υπάρχει και μια μέθοδος που προσφέρουν κάποια πολυτελή κέντρα αισθητικής, με το όνομα dermaplaning, η οποία αφαιρεί τυχόν τρίχες του προσώπου με νυστέρι. Πολλοί αισθητικοί μάλιστα, υπόσχονται ότι αυτή η μέθοδος βοηθάει και στο πρόσωπο, κάνοντας κάτι σαν απολέπιση και προσφέροντας αντιγηραντικές ιδιότητες.

Ενώ η τάση του ξυρίσματος του προσώπου έχει γίνει διάσημη διαδικασία και στην Αμερική, στην πραγματικότητα δεν είναι καινούργιο το φαινόμενο. Οι Ασιάτισσες πρωτο-υιοθέτησαν την «τάση» πριν χιλιάδες χρόνια, μιας και αποτελεί μέρος της «φιλοσοφίας στην περιποίηση του προσώπου» τους. Πολλοί άνδρες με ακμή κάνουν το ίδιο, με σκοπό να αφαιρέσουν πόρους αλλά και για να καθαρίσουν το πρόσωπό τους από τυχόν «νεκρά κύτταρα» της επιδερμίδας.

Πολλές γυναίκες εφαρμόζουν αυτή την τεχνική πριν απλώσουν το foundation, καθώς αναφέρουν ότι προσφέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Παρόλα τα άπειρα tutorials στο YouTube, πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι δεν είναι η καλύτερη λύση για το δέρμα.

«Γενικά, δεν είναι καλό να υπάρχει στην ρουτίνα για πολύ καιρό. Επίσης, έτσι το δέρμα γίνεται πιο ευάλωτο και ευαίσθητο σε κάποια προϊόντα ομορφιάς, ειδικά σε αυτά που αφορούν την ακμή», δηλώνει γυναίκα που έχει δοκιμάσει την μέθοδο.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department