Skip to main content

BEAUTY NEWS

Ο θαυμάσιος κόσμος των μανιταριών

5 οφέλη για την επιδερμίδα σου.


Κέλλυ Νόβακ

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, αλλά η κατανάλωση των μανιταριών μπορεί να προσφέρει πολλά καλά στο δέρμα σου. Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη D, σελήνιο και αντιοξειδωτικά, όλα τα οποία προστατεύουν το δέρμα.

Οι εταιρίες προϊόντων περιποίησης για το δέρμα, γνωρίζουν καλά τα οφέλη των μανιταριών, γι’ αυτό και πλέον τα περιλαμβάνουν σε κρέμες, serums ή ως εκχυλίσματα, μιας και προσφέρουν φυσική ενυδάτωση.

Αλλά τι άλλο προσφέρουν τα μανιτάρια στο δέρμα;

Ενυδατώνουν την επιδερμίδα

Τα μανιτάρια περιέχουν ένα στοιχείο τον πολυσακχαρίτη, ο οποίος πέρα από το γεγονός ότι ενυδατώνει το δέρμα, προσφέρει και σύσφιξη, ενώ το «φουσκώνει». Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι φανταστικά, για την πρόληψη της αντιγήρανσης.

Καταπολεμάει την ακμή

Όπως σου είπα, τα μανιτάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη D και είναι αυτή που προσφέρει θεραπευτικές ιδιότητες όταν εφαρμοστεί τοπικά στην ακμή. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, ένα εκχύλισμα μανιταριού είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσεις την ακμή.

Προσφέρει φωτεινότητα

Κάποια μανιτάρια περιέχουν ένα οξύ το οποίο λειτουργεί ως ένα φυσικό λευκαντικό. Αυτό το οξύ περιορίζει την παραγωγή μελανίνης στην επιδερμίδα και την φωτίζει. Η καλύτερη χρήση των μανιταριών εδώ, είναι μέσα από ένα diy scrub προσώπου.

Αντιγηραντικές ιδιότητες

Όπως σου είπα προηγουμένως, το μανιτάρια βοηθούν στην αντιγήρανση. Το οξύ αυτό που έχουν λοιπόν, προσφέρει αντιγηραντικές ιδιότητες και γενικά είναι ένα παλιό «γιατροσόφι» για τα σημάδια γήρανσης, τον αποχρωματισμό και βοηθάει τα ταλαιπωρημένα από τον ήλιο δέρματα. Τα μανιτάρια βελτιώνουν την όψη του δέρματος, κάνοντάς το να δείχνει πιο υγιές.

Θεραπεύει από δερματικές ενοχλήσεις

Πολύς κόσμος εμφανίζει δερματικές ενοχλήσεις, όπως φλεγμονές ή μεγαλύτερη «ροή» ελεύθερων ριζών. Τα μανιτάρια έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες αλλά και ενώσεις που προσφέρουν θεραπευτικές ιδιότητες και βοηθούν το έκζεμα, τη ροδόχρους νόσο, την ακμή κτλ.

Φωτό: MILKOVÍ / Unsplash

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα