Skip to main content

BEAUTY NEWS

Μύθος ή αλήθεια; Πρέπει να χρησιμοποιείς την ρετινόλη μόνο βράδυ;

Η απάντηση, εντός!


Κέλλυ Νόβακ

Απ’ όλους τους μύθους και την παραπληροφόρηση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, υπάρχει μια που διαβάζουμε όλο και πιο συχνά τελευταία, σχετικά με την ρετινόλη: πρέπει να εφαρμόζεις την ρετινόλη μόνο το βράδυ γιατί το πρωί αυξάνεις τις πιθανότητες να πάθεις έγκαυμα.

Μύθος ή Αλήθεια;

Μύθος. Ενώ ισχύει το γεγονός ότι η ρετινόλη μπορεί να «διαλυθεί» αν έρθει σε άμεση επαφή με τον ήλιο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα προκαλέσει έγκαυμα στο δέρμα.

Σε άρθρο στο Allure, η Dana Sachs, Δερματολόγος/Καθηγήτρια στο University of Michigan Medical School έβαλε ένα τέλος σε αυτό τον μύθο.

«Αυτή η παρεξήγηση προέκυψε γιατί σε κάποιες, αρχικές έρευνες αναφέρεται ότι πολύς κόσμος περιέγραψε ότι αφού έβαλε ρετινόλη στο πρόσωπο, μετά βγήκαν στον ήλιο με αποτέλεσμα να καούν. Αλλά αυτές οι κοκκινίλες είναι πιο πιθανό να συνδέονται με την έκθεση στον ήλιο, παρά με την ρετινόλη. Μετέπειτα, κλινικές έρευνες έδειξαν ότι τα ρετινοεϊδή δεν σχετίζονται με την UV ακτινοβολία».

Το μάθημα της ημέρας; Δεν έχει σημασία η ώρα που εφαρμόζεις την ρετινόλη, αλλά η συχνότητα. Μην εφαρμόζεις συχνότερα απ’ όσο σου έχει συστηθεί. Θέλει να έχεις λίγη υπομονή μέχρι να έχει δεις αποτελέσματα!

Φωτό: Anis M / Unsplash

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department