Skip to main content

BEAUTY NEWS

Το κινητό… γερνάει το δέρμα σου!

Φήμες ή πραγματικότητα;


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Έχεις ίσως παρατηρήσει ότι τελευταία όλο και περισσότερες εταιρείες καλλυντικών λανσάρουν προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα να προστατεύουν το δέρμα από την μπλε ακτινοβολία. Ναι καλά διάβασες... Δεν αναφερόμαστε στην ηλιακή ακτινοβολία αλλά στην μπλε!  Πρόκειται ουσιαστικά για το φως που αντικρίζουμε όλοι στην οθόνη του κινητού, του tablet ή του υπολογιστή μας. Επιστημονικά, ονομάζεται ορατό φως - επειδή ακριβώς το βλέπουμε, σε αντίθεση με τις «αόρατες» υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες. Το φάσμα του χωρίζεται σε πολλά χρώματα, τα οποία εν τέλει συνθέτουν το λευκό. Ένα από αυτά τα χρώματα είναι και το μπλε/μοβ, το λεγόμενο και υψηλής ενέργειας ορατό ή HEV φως.

 

woman-taking-selfie.jpg

 

Ως τώρα ήταν ευρέως διαδεδομένη η επίδραση της ακτινοβολίας του κινητού στα μάτια και την όραση. Πρόσφατες έρευνες όμως, έδειξαν ιδιαίτερα ανησυχητικά αποτελέσματα και για την υγεία της επιδερμίδας του προσώπου. Αξίζει να αναφερθεί πως ο μέσος ενήλικας περνά περισσότερες από 10 ώρες της ημέρας τους μπροστά από μια ψηφιακή οθόνη (Nielsen Total Audience Report, 2016). 

Σε τι βαθμό ισχύει;

Στην πραγματικότητα τα... νερά είναι ακόμα λίγο θολά. Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη κατά πόσο οι οθόνες από μόνες τους παράγουν αρκετό μπλε φωτός ικανό να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο δέρμα όπως πχ ρυτίδες. Υπάρχουν όμως σοβαρές επιστημονικές  ενδείξεις ότι το blue light διαπερνά το δέρμα, με αποτέλεσμα να καταστρέφει το DNA, να προκαλεί φλεγμονή και αποδόμηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. 

Το ερώτημα είναι το εξής: Πόσους επιπλέον λόγους χρειαζόμαστε για να μειώσουμε λίγο την επαφή με τα κινητά μας και να σηκώσουμε το βλέμμα μας στους γύρω μας;

Δες ενδεικτικά δυο εξειδικευμένα προϊόντα από την αγαπημένη Lierac και την σειρά Diopticerne που έχουν δημιουργηθεί για να προστατεύουν και να θεραπεύουν την περιοχή γύρω από μάτια που υποφέρουν από την υπερέκθεση στο μπλε φως (Βρες τα στα φαρμακεία)

Lierac_Diopticerne.jpg

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department