Skip to main content

BEAUTY TIPS

Γι' αυτό είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου

Η υγιεινή πάνω απ’ όλα!


Κέλλυ Νόβακ

Το να προσέχεις το δέρμα σου δεν αφορά μόνο στο να το πλένεις σε καθημερινή βάση. Σημαίνει ότι πρέπει να το προστατεύεις και από τις βλαβερές ουσίες με τις οποίες "έρχεται σε επαφή" καθημερινά. Όπως για παράδειγμα, όταν ακουμπάει το κινητό τηλέφωνο ή τις μαξιλαροθήκες σου (πρέπει να τις αλλάξεις κάθε εβδομάδα) ή ακόμη και τα...πολυχρησιμοποιημένα πινέλα του μακιγιάζ. Ναι, σίγουρα η εφαρμογή των προϊόντων μακιγιάζ με ένα πινέλο είναι πιο εύκολη και πιο σωστή, αλλά αν δεν καθαρίζεις τα "εργαλεία" σου συχνά, τότε έχεις να αντιμετωπίσεις διάφορα προβλήματα, όπως:

Βακτήρια: Απλά σκέψου πόσα πράγματα «ακουμπάει» καθημερινά το πινέλο σου! Το μέικαπ, τυχόν νεκρά κύτταρα, βακτήρια κ.τ.λ. Προφανώς και όλα αυτά βοηθούν στο να προκληθούν προβλήματα στο δέρμα σου που δεν θα έπρεπε να έχεις.

Καταστρέφεις τα προϊόντα: Όπως κατάλαβες, με όλα αυτά τα βακτήρια να συσσωρεύονται στα πινέλα σου, όταν πας να τα ξαναχρησιμοποιήσεις τότε μεταφέρεις αυτά τα μικρόβια στα προϊόντα μακιγιάζ σου, με αποτέλεσμα να τα καταστρέφεις.

Και φυσικά εάν δεν τα καθαρίζεις το λιγότερο ανά δύο εβδομάδες, τότε θα χρειαστεί να κάνεις περιττά έξοδα. Γιατί, αν τα καθαρίζεις συχνά τότε είναι σίγουρο ότι τα πινέλα σου θα διατηρηθούν περισσότερο, άρα δεν θα χρειάζεται να τα αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο!

How tο: Για να τα καθαρίσεις αρκεί να δημιουργήσεις ένα μείγμα από 2 μέρη σαπούνι για τα πιάτα και ένα μέρος ελαιόλαδο (βοηθάει να διαλυθούν τα έλαια που διαθέτουν τα προϊόντα μακιγιάζ). Έπειτα, βρέξε με χλιαρό νερό και άσ' το να τρέχει, ενώ παράλληλα καθαρίζεις το πινέλο βουτώντας το στο μείγμα και κάνοντας κυκλικές κινήσεις στην παλάμη του χεριού σου, μέχρι να δημιουργηθεί αφρός και μέχρι να δεις όλη την βρωμιά να φεύγει τελείως. Στέγνωσε, έχοντας το πινέλο σου προς τα κάτω για να αποκτήσει και πάλι την γνωστή του υφή και σχήμα. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department