Γι' αυτό είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου - AllYou.gr

Search

Γι' αυτό είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου

Η υγιεινή πάνω απ’ όλα!

15 Ιουνίου 2016

Το να προσέχεις το δέρμα σου δεν αφορά μόνο στο να το πλένεις σε καθημερινή βάση. Σημαίνει ότι πρέπει να το προστατεύεις και από τις βλαβερές ουσίες με τις οποίες "έρχεται σε επαφή" καθημερινά. Όπως για παράδειγμα, όταν ακουμπάει το κινητό τηλέφωνο ή τις μαξιλαροθήκες σου (πρέπει να τις αλλάξεις κάθε εβδομάδα) ή ακόμη και τα...πολυχρησιμοποιημένα πινέλα του μακιγιάζ. Ναι, σίγουρα η εφαρμογή των προϊόντων μακιγιάζ με ένα πινέλο είναι πιο εύκολη και πιο σωστή, αλλά αν δεν καθαρίζεις τα "εργαλεία" σου συχνά, τότε έχεις να αντιμετωπίσεις διάφορα προβλήματα, όπως:

Βακτήρια: Απλά σκέψου πόσα πράγματα «ακουμπάει» καθημερινά το πινέλο σου! Το μέικαπ, τυχόν νεκρά κύτταρα, βακτήρια κ.τ.λ. Προφανώς και όλα αυτά βοηθούν στο να προκληθούν προβλήματα στο δέρμα σου που δεν θα έπρεπε να έχεις.

Καταστρέφεις τα προϊόντα: Όπως κατάλαβες, με όλα αυτά τα βακτήρια να συσσωρεύονται στα πινέλα σου, όταν πας να τα ξαναχρησιμοποιήσεις τότε μεταφέρεις αυτά τα μικρόβια στα προϊόντα μακιγιάζ σου, με αποτέλεσμα να τα καταστρέφεις.

Και φυσικά εάν δεν τα καθαρίζεις το λιγότερο ανά δύο εβδομάδες, τότε θα χρειαστεί να κάνεις περιττά έξοδα. Γιατί, αν τα καθαρίζεις συχνά τότε είναι σίγουρο ότι τα πινέλα σου θα διατηρηθούν περισσότερο, άρα δεν θα χρειάζεται να τα αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο!

How tο: Για να τα καθαρίσεις αρκεί να δημιουργήσεις ένα μείγμα από 2 μέρη σαπούνι για τα πιάτα και ένα μέρος ελαιόλαδο (βοηθάει να διαλυθούν τα έλαια που διαθέτουν τα προϊόντα μακιγιάζ). Έπειτα, βρέξε με χλιαρό νερό και άσ' το να τρέχει, ενώ παράλληλα καθαρίζεις το πινέλο βουτώντας το στο μείγμα και κάνοντας κυκλικές κινήσεις στην παλάμη του χεριού σου, μέχρι να δημιουργηθεί αφρός και μέχρι να δεις όλη την βρωμιά να φεύγει τελείως. Στέγνωσε, έχοντας το πινέλο σου προς τα κάτω για να αποκτήσει και πάλι την γνωστή του υφή και σχήμα. 

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

BEAUTY NEWS

Τα 10 καλύτερα hairstyles από το φαντασμαγορικό show της Victoria's Secret

Όταν ζηλέψαμε τα αψεγάδιαστα χτενίσματα που είχαν τα "αγγελάκια"...
SEX

Γιατί εκείνος μπορεί να κάνει σεξ μετά από το τσακωμό;

Νέα αμερικανική έρευνα εξηγεί γιατί η ερωτική διάθεσή του συντρόφου σου δεν κλωνίζεται από κανένα –μικρό ή μεγάλο– καβγά.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

9 φορές που θέλαμε να είχαμε τα μαλλιά της Emma Stone

Η γνωστή ηθοποιός ανεβάζει τον πήχη κάθε φορά που περπατάει στο κόκκινο χαλί!
ΠΑΙΔΙ

Μια ξεχωριστή φιλία αφιερωμένη στα υιοθετημένα παιδιά

Ο Buddy και ο Reagan, ποζάρουν υπέροχα για καλό σκοπό.
ΕΓΩ

Να γιατί ήρθε η ώρα να μάθεις να μιλάς ισπανικά

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι ξένες γλώσσες έχουν ευεργετική επίδραση και στην προσοχή μας.