Τα απόλυτα tips για να διατηρήσεις το foundation όλη μέρα - AllYou.gr

Search

Τα απόλυτα tips για να διατηρήσεις το foundation όλη μέρα

Απλές συμβουλές που θα αλλάξουν το μακιγιάζ σου προς το καλύτερο.

28 Σεπτεμβρίου 2016

Tο να βρεις ένα τρόπο για να διατηρήσεις το foundation σου σταθερό όλη μέρα είναι κάτι σαν το ιερό δισκοπότηρο για το μακιγιάζ! Ακόμη και μερικά από τα πιο καλά foundation με τις ριζοσπαστικές φόρμουλες που υπόσχονται σταθερότητα μέχρι και 12 ώρες, συχνά αποτυγχάνουν να κρατήσουν την υπόσχεσή τους. Πριν προλάβεις όμως να απογοητευτείς πλήρως σου προτείνω να διαβάσεις τα παρακάτω tips. Το μυστικό βρίσκεται στην καθημερινή σου ρουτίνα μακιγιάζ και στα βήματα που τελικά ακολουθείς όταν φτιάχνεις την βάση του. Έτσι, λοιπόν θα δεις ότι το foundation εφαρμόζεται τελευταίο στο πρόσωπο και όχι στην αρχή και τον λόγο θα τον βρεις παρακάτω…

#1. Ενυδάτωση: Ότι τύπο δέρματος και αν έχεις –ακόμη και λιπαρό- δεν γίνεται να μην ενυδατώσεις καλά το πρόσωπό σου πριν εφαρμόσεις το μέικαπ.

#2. Λάμψη: Για ένα λαμπερό –κυριολεκτικά- αποτέλεσμα πρόσθεσε μια φωτεινή βάση στο μακιγιάζ σου (βλ. υγρό highlighter). Προτίμησε μια απόχρωση κοντινή στην τονικότητα του δέρματός σου, αποδίδοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα.

#3. Πούδρα: Μπορεί να σου ακούγεται τρελό, αλλά τώρα είναι η σωστή ώρα για να εφαρμόσεις την πούδρα σου. Είτε είναι με χρώμα, είτε διάφανη η πούδρα θα δημιουργήσει την σωστή βάση έτσι ώστε να «κάτσει» το foundation καλά πάνω στο δέρμα σου.

#4. Foundation: Ήρθε η ώρα για το foundation. Εφάρμοσε μια λεπτή στρώση στο πρόσωπο και άπλωσε πολύ καλά πάνω στο δέρμα. Φρόντισε η απόχρωση του foundation να μην απέχει πολύ από αυτή του δερματός σου για ένα φυσικό αποτέλεσμα. Εάν το δέρμα σου είναι λιπαρό, ίσως να χρειαστεί να ξαναεφαρμόσεις λίγη πούδρα στο κόκκαλο της μύτης αλλά και το κούτελο. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Συντάκτης