Skip to main content

BEAUTY TIPS

Τα 5 μυστικά που δίνουν στις Ιαπωνέζες ένα τέλειο δέρμα

Tι πρέπει να προσέχεις για την περιποίηση του προσώπου και του σώματός σου!


Κέλλυ Νόβακ

Την ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθούν γυναίκες σε άλλες χώρες έχει νόημα να το γνωρίζουμε καμιά φορά. Το τι κάνουν για την περιποίησή τους, τι προϊόντα χρησιμοποιούν και πώς, λέει πολλά για την κουλτούρα μιας χώρας, κάτι που τελικά μας βοηθάει να μάθουμε 1-2 πραγματάκια παραπάνω. Το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον, λοιπόν, να «δανειζόμαστε» και εμείς κάποιες από τις συνήθειές τους, ειδικά αν αυτές πρόκειται να μας εξασφαλίσουν καλύτερο δέρμα! Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι λειτουργούν πάντα. Φτάνει, όμως, να τις δοκιμάσουμε και να κρίνουμε τελικά από μόνες μας, τι μας «κάνει» και τι όχι.

Από την Ιαπωνία, λοιπόν, μπορούμε να μάθουμε πολλά. Οι Ιάπωνες και Ιαπωνέζες έχουν ήδη από την κουλτούρα τους διάφορα «τελετουργικά» που σχετίζονται με την ομορφιά, κάτι που μας κάνει να καταλαβαίνουμε ότι έχουν γνώση επί του θέματος. Η περιποίηση του δέρματος είναι και αυτός ένα σημαντικός τομέας στον οποίο δίνουν βάρος –οι γυναίκες τουλάχιστον- και που απ’ότι βλέπουμε και από την όψη τους, έχουν τελικά αποτέλεσμα!

Παρακάτω, λοιπόν, σου λέω ποια είναι τα 5 μυστικά ομορφιάς που χρησιμοποιούν οι Ιαπωνέζες και έχουν τέλειο δέρμα!

#1. Είναι προσεκτικές με τα προϊόντα που επιλέγουν: Αυτό σημαίνει ότι κοιτάνε προσεκτικά τα συστατικά που περιλαμβάνουν τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούν στο σώμα και το πρόσωπο και φροντίζουν να επιλέγουν αυτά που διαθέτουν και εκχυλίσματα από φυσικά υλικά (παπάγια, αβοκάντο, πράσινο τσάι κτλ.)

#2. Κάνουν μασάζ στο πρόσωπο: Το facial massage είναι μια σημαντική διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν όλες οι γυναίκες, ειδικά από μια ηλικία και έπειτα. Κάνοντας μασάζ στο πρόσωπο, μπορείς να προλάβεις μέχρι και την πρόωρη γήρανση και την εξάλειψη μερικών ρυτίδων.

#3. Kάνουν το μπάνιο «τελετουργικό»: Ένα χαλαρό αφρόλουτρο είναι κάτι που περιλαμβάνουν στην καθημερινή τους ρουτίνα, κάτι που προσφέρει ηρεμία από μέσα προς τα έξω. Φυσικά, τα κατάλληλα προϊόντα που χρησιμοποιούν κατά την διάρκεια του μπάνιου, παίζουν ρόλο (βλ. αιθέρια έλαια, καθαριστικό σαπούνι από πράσινο τσάι και άλλα ενυδατικά προϊόντα για το σώμα).

#4. Λένε «ναι» στον μινιμαλισμό: Η καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς τους (προσώπου και σώματος) είναι αρκετά απλή. Εστιάζουν στην σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας που δεν περιλαμβάνει πάνω από 3-4 προϊόντα. Χρησιμοποιούν μόνο αυτά που ξέρουν ότι ταιριάζουν στην επιδερμίδα τους και που προσφέρουν ορατά αποτελέσματα.

#5. Προστατεύουν το δέρμα: Η προστασία του δέρματος από τον ήλιο είναι το Α και το Ω για τις Ιαπωνέζες και αυτό σημαίνει ότι εφαρμόζουν αντηλιακό στο πρόσωπο καθημερινά και όλο τον χρόνο, αλλά φροντίζουν και τα προϊόντα μακιγιάζ τους (βλ.foundation) να έχουν και αυτά κάποιον δείκτη προστασίας. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department