Skip to main content

BEAUTY TIPS

Αφαίρεσε τα μαύρα στίγματα με υλικά από την κουζίνα σου

3 τρόποι να απαλλαχθείς από τα ενοχλητικά στίγματα μια και καλή!


Κέλλυ Νόβακ

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά προσωπικά έχω εμμονή με τα μαύρα στίγματα! Είναι ένας από τους λόγους που κάθε φορά, μετά το ντους κάθομαι με τις ώρες μπροστά από τον καθρέφτη. Mε πείσμα προσπαθώ να τα αφαιρέσω όλα! Όλα όμως!

Τι είναι όμως τα στίγματα και γιατί εμφανίζονται γύρω από την περιοχή της μύτης μας; Ουσιαστικά, ένα μαύρο στίγμα δημιουργείται όταν ένας πόρος «ανοίγει», με αποτέλεσμα να γεμίζει βακτήρια και σμήγμα. Αυτό κάνει τελικά τον πόρο να «κλείνει» και να «μπλοκάρεται». Το μαύρο χρώμα του, προέρχεται από την μελανίνη, μια ουσία που οξειδώνεται όταν είναι εκτεθειμένη στον αέρα.

«Ωραία όλα αυτά», θα μου πεις. «Πώς θα τα… ξεφορτωθώ», θα αναρωτηθείς. Η απάντηση είναι εύκολη, ίσως περισσότερο εύκολη απ’ όσο περίμενες!

Αρκούν μερικά υλικά από την κουζίνα σου για να εξαφανίσεις μια και καλή! Πάμε να τα δούμε;

#1. Ασπράδι αυγού

Άπλωσε σαν μάσκα προσώπου, ένα ασπράδι αυγού -που έχεις ανακατέψει με λίγο νερό- σε όλη την μύτη. Αφού στεγνώσει καλά, ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

#2. Γάλα & Μέλι

Ανάμειξε σε ένα μπολ μια κουταλιά της σούπας μέλι με μια κουταλιά του γλυκού γάλα και άπλωσε στην μύτη. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Ο συνδυασμός των δύο συστατικών προσφέρει αντιβακτηριακές ιδιότητες ενώ τα μαύρα στίγματα απομακρύνονται αμέσως από την περιοχή της μύτης!

#3. Μαγειρική σόδα

Η σόδα έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Ανάμειξε λοιπόν, μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με αρκετό νερό, τόσο ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα. Εφάρμοσε στην μύτη και μόλις στεγνώσει καλά ξέπλυνε με χλιαρό νερό. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα