Skip to main content

BEAUTY TIPS

3 τροφές που δεν πρέπει να τρως μετά τα 30 για να μην αποκτήσεις ρυτίδες

Αυτές οι τροφές μεγαλώνουν!



Όσο μεγαλώνουμε, καταλαβαίνεις τις διαφορές που έχει το δέρμα σου, πριν και μετά. Με τα χρόνια, γίνεται όλο και πιο ευαίσθητο απ’ ότι ήταν όταν ήσουν πιο μικρή. Οι μικρές –στην αρχή- και λεπτές ρυτίδες με τον καιρό, αρχίζουν να εμφανίζονται η μία μετά την άλλη και η επιδερμίδα σου, γίνεται πιο ξηρή απ’ ότι πριν.

Σίγουρα είναι εξαιρετικά σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις να έχεις μια σταθερή ρουτίνα ομορφιάς και να ενυδατώσεις συνέχεια το δέρμα σου. Παρόλα αυτά, επειδή ως γνωστόν, το τι τρώμε, επηρεάζει και το δέρμα (και τα μαλλιά) μας, είναι κάποιες τροφές που πρέπει να αποφεύγονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Για να αποφύγεις λοιπόν, την εμφάνιση των ρυτίδων, οι παρακάτω τροφές είναι (σχεδόν) απαγορευτικές μετά τα 30.

Δημητριακά

Τα δημητριακά όσο υγιεινά κι αν είναι –μερικά από αυτά-, δεν κάνουν καλό στο δέρμα. Ακόμα και αυτά της ολικής άλεσης είναι σε πολλές περιπτώσεις γεμάτα ζάχαρη. Η ζάχαρη είναι ένας λόγος που αυξάνονται τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο καθώς η γλυκόζη, επηρεάζει την ροή του αίματος, εμφανίζοντας τελικά ρυτίδες.

Ρυζογκοφρέτες

Ενώ μπορεί να τις τρως συχνά όταν κάνεις δίαιτα –όπως και πολύς κόσμος-, οι ρυζογκοφρέτες είναι από τις τροφές που ενισχύουν την αύξηση των ρυτίδων. Ανεβάζουν τo ζάχαρο και παράγουν γλυκόζη η οποία καταστρέφει την σφριγηλότητα του δέρματος.

Ζαχαρωτά

Αν στο σινεμά το αγαπημένο σου σνακ είναι τα ζαχαρωτά, τότε από σήμερα κι όλας, πρέπει να σταματήσουν να είναι. Και αυτό για πολλούς λόγους. Όχι μόνο γιατί είναι τρομερά ανθυγιεινά και παχυντικά, αλλά επειδή δημιουργούν και ρυτίδες. Ο λόγος; Προφανής! Είναι μέσα στην ζάχαρη με αποτέλεσμα να καταστρέφουν το κολλαγόνο που παράγει ο οργανισμός και να δημιουργούν γραμμές στο πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department