Skip to main content

BEAUTY TIPS

Αυτό το προϊόν ομορφιάς δεν πρέπει να χρησιμοποιείς ποτέ μετά την γυμναστική

Τι να προσέχεις για μια πάντα υγιή και φυσικά λαμπερή επιδερμίδα!


Κέλλυ Νόβακ

Τι καλά! Μετά από μια… χορταστική, εορταστική περίοδο ξεκίνησες και πάλι την γυμναστική! Άρχισες σήμερα και έκανες μια πολύ έντονη γυμναστική και την ευχαριστήθηκες πάρα πολύ! Πολλά μπράβο πρέπει να σου δώσω σίγουρα!

Παρόλα αυτά, άμα έκανες ένα ντουζάκι μετά την γυμναστική (πολύ σημαντικό να κάνεις μπάνιο για να αποβάλλεις όλα τα βακτήρια που «βγαίνουν» με τον ιδρώτα, όσο γυμνάζεσαι), είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποίησες και κάποιο προϊόν ομορφιάς. Το ήξερες όμως ότι υπάρχουν προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς μετά από μια έντονη γυμναστική; Προϊόντα που οι δερματολόγοι συνιστούν να μην χρησιμοποιούμε.

Τα προϊόντα για τα μαλλιά λοιπόν, πρέπει να αποφεύγονται μετά την γυμναστική.

«Πολύς κόσμος κάνει το ίδιο λάθος και χρησιμοποιεί βαριά conditioners ή λακ», δηλώνει ο Dr. Dendy Engelman. «Αλλά όσο το σώμα σου είναι ακόμα θερμό από την γυμναστική, τα προϊόντα αυτά λιώνουν και ταξιδεύουν προς το πρόσωπο και κλείνουν τους πόρους».

Για την ακρίβεια, αυτά τα προϊόντα ομορφιάς είναι πολλές φορές ο λόγος που προκαλείται ακμή ή δερματικές ενοχλήσεις στο πρόσωπο. Πιο συγκεκριμένα, όταν χρησιμοποιείς αυτά τα προϊόντα και «βουλώνουν» οι πόροι δημιουργούνται μαυράκια και σπυράκια, εκτός των πιο σοβαρών δερματικών παθήσεων.

Πολλοί δερματολόγοι ακόμη, συνιστούν να αποφεύγεται το βαρύ μακιγιάζ μετά την γυμναστική. Αν επιθυμείς κάλυψη οπωσδήποτε, τότε προτίμησε μια BB Crème που ενυδατώνει παράλληλα την επιδερμίδα.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department