Skip to main content

BEAUTY TIPS

Κοιμήθηκες χωρίς να ξεβαφτείς; Ώρα να λάβεις δράση!

Τι να κάνεις για να "σώσεις" την επιδερμίδα σου!


Κέλλυ Νόβακ

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Κοιμήθηκες λοιπόν, χωρίς να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου. ΟΚ! Αντί ν’ αρχίσεις να "βασανίζεις" τον εαυτό σου γι’ αυτό, καλύτερα να λάβεις δράση και γρήγορα!

Υπάρχει τρόπος να διορθώσεις την κατάσταση, ακόμα και αν κοιμήθηκες ώρες ολόκληρες με την μάσκαρα και το makeup στο πρόσωπο! Χρειάζεται απλά να κάνεις μερικά, εύκολα βηματάκια, για να σώσεις την κατάσταση!

Ποια είναι αυτά; Σου λέω παρακάτω!

#1. Ξέπλυνε καλά το πρόσωπό σου με ένα καθαριστικό προσώπου. Αν δεν έχεις πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, επανέλαβε την διαδικασία δύο φορές.

#2. Αφαίρεσε τα υπολείμματα του μακιγιάζ με νερό micellar. Σε ένα δίσκο βαμβακιού πρόσθεσε το micellar και αφαίρεσε το μακιγιάζ πολύ καλά. Το νερό micellar είναι κατάλληλο γι’ αυτές τις περιπτώσεις, μιας και είναι πολύ ενυδατικό!

#3. Κάνε μία μάσκα προσώπου. Μιας και έχεις κοιμηθεί με το μακιγιάζ σου, αυτό σημαίνει ότι έχουν κλείσει οι πόροι του προσώπου. Μία καθαριστική μάσκα (από άργιλο ίσως) θα «ξεβουλώσει» τους πόρους και θα βοηθήσει στην επιδερμίδα να «αναπνεύσει» και πάλι.

#4. Εφάρμοσε μία τονωτική λοσιόν (βλ. toner) που θα ενυδατώσει την επιδερμίδα, ενώ θα εξισορροπήσει τo PH της επιδερμίδας.

#5. «Φέρε» πίσω την ενυδάτωση πάλι στο δέρμα σου, με μια ενυδατική κρέμα. Ιδανικά, σε αυτές τις περιπτώσεις μίας και η επιδερμίδα σου έχει «ενοχληθεί» από το μακιγιάζ, είναι καλύτερο να εφαρμόσεις μια αντιρυτιδική κρέμα που θα προσφέρει έξτρα ενυδάτωση και θρέψη στο πρόσωπό σου.

#6. Κάνε μία sheet μάσκα πριν πέσεις για ύπνο. Μία τέτοια ενυδατική sheet mask θα προσθέσει ένα έξτρα layer ενυδάτωσης στο δέρμα. Άφησε την μάσκα λίγα λεπτά παραπάνω, απ΄ότι συνήθως για να προσφέρεις λάμψη στην επιδερμίδα σου!

Σημαντική σημείωση: Χθες το βράδυ, μπορεί να ξενύχτησες, να ήσουν πολύ, πολύ κουρασμένη και να έπεσες στο κρεβάτι χωρίς να ξεβαφτείς. ΟΚ, δεν πειράζει. Σήμερα όμως, μην κάνεις το ίδιο λάθος. Αν θέλεις να έχεις μία νεανική όψη και υγιή επιδερμίδα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να ξεβάφεσαι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ πριν πέσεις για ύπνο. Η διαδικασία αυτή είναι εξαιρετικά βλαβερή για το δέρμα σου, γι’αυτό φρόντισε να είσαι τακτική στην αφαίρεση του μακιγιάζ!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου