Τι δεν πρέπει ποτέ να περιέχει το foundation σου; - AllYou.gr

Search

Τι δεν πρέπει ποτέ να περιέχει το foundation σου;

Το συστατικό που πρέπει να προσέχεις πολύ!

22 Φεβρουαρίου 2018
Συντάκτης : Kelly Novak

Τα foundations έχουν κατασκευαστεί για να κάνουν το δέρμα σου να δείχνει πιο λαμπερό, καθαρό και λείο. Αλλά υπάρχουν κάποια foundations τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν τοξικά συστατικά τα οποία είναι κακά για το δέρμα σου.

Τα foundations με SPF μπορεί να είναι εκπληκτικά ώστε να καλύπτουν τυχόν σημάδια, αλλά μπορεί να είναι και βλαβερά προς το δέρμα σου. Κάποια προϊόντα σαν αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ένα συστατικό το οποίο ονομάζεται ομοσαλάτη (σαλικυλικό ομομενθύλιο).

Την ομοσαλάτη βρίσκει κανείς στα αντηλιακά προϊόντα τα οποία συχνά υπάρχουν και στα foundations με SPF. Το συστατικό αυτό απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό και μπορεί καμιά φορά να προκαλέσει ζημιά στα δερματικά κύτταρα, ενώ σε πιο ακραίες περιπτώσεις μέχρι και καρκίνο στο δέρμα.  

Το βασικότερο ζήτημα με την ομοσαλάτη είναι ότι μπορεί να εισχωρήσει στο δέρμα, άρα και στο αίμα. «Η ομοσαλάτη και άλλες παρόμοιες χημικές ουσίες μπορεί να γνωρίζουν τον ‘μυστικό κωδικό’ για να περάσουν στο δέρμα σου», δηλώνουν δερματολόγοι.

Οπότε αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να φορέσεις ποτέ foundation με SPF; Όχι ακριβώς. Το SPF είναι πολύ σημαντικό όσον αφορά την υγεία του δέρματός σου αλλά και την αντιγήρανση. Προσπάθησε να βρίσκεις φυσικά αντηλιακά τα οποία μπορείς να εφαρμόσεις πριν το μακιγιάζ.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!