Skip to main content

BEAUTY TIPS

Γιατί βγάζω σπυράκια;

Να γιατί έχεις ανεπιθύμητους επισκέπτες στην επιδερμίδα σου!


Κέλλυ Νόβακ

Υπάρχει γυναίκα που να μην βγάζει σπυράκια; Είναι ο χειρότερός μας εχθρός! Λίγο το άγχος, λίγο… «εκείνες οι μέρες του μήνα», λίγοι οι ρύποι του περιβάλλοντος και όλα συμβάλλουν στο να έρχονται… απροσκάλεστοι οι επισκέπτες αυτοί στο πρόσωπό μας!

Είναι φορές όμως, που ούτε εμείς δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τον λόγο που έχουμε δερματικές ενοχλήσεις και εμφανίζουμε σπυράκια, ίσως και περισσότερο απ’ ότι συνήθως. Γιατί όμως; Τι μπορεί να κάνουμε λάθος;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό, και συνήθως τα… σημάδια είναι εκεί «μπροστά» μας, χωρίς να το παίρνουμε καν χαμπάρι!

Ποια είναι λοιπόν, αυτά τα σημάδια τα οποία μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι αυτοί είναι οι λόγοι που βγάζουμε σπυράκια;

#1. Δεν εφαρμόζεις σε καθημερινή βάση ενυδατική

Από τους πιο συχνούς λόγους που πολλές γυναίκες βγάζουν σπυράκια είναι η έλλειψη ενυδάτωσης. Εφάρμοζε πρωί-βράδυ ενυδατική κρέμα η οποία θα διατηρεί την ελαστικότητα στην επιδερμίδα σου και θα αποτρέπει από το να εμφανίζεις σπυράκια.

#2. Δεν καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ

Η καθαριότητα είναι η… μισή αρχοντιά. Τα πινέλα του μακιγιάζ είναι από τις βασικές πηγές μικροβίων και αν αυτά δεν είναι καθαρά, τότε τα μεταφέρεις πάνω στο δέρμα σου, εμφανίζοντας τελικά σπυράκια. Καθάριζε τα πινέλα του μακιγιάζ σου, κάθε 2 εβδομάδες.

#3. Δεν αλλάζεις συχνά μαξιλαροθήκη

Και χωρίς μακιγιάζ να πέφτεις στο κρεβάτι (μην πέφτεις ποτέ μακιγιάζ στο κρεβάτι!), κατά την διάρκεια της νύχτας μπορεί να ιδρώσεις, τα φυσικά έλαια που παράγει η επιδερμίδα αποβάλλονται από πάνω σου και όλα αυτά καταλήγουν… που αλλού; Στην μαξιλαροθήκη σου! Φρόντιζε λοιπόν, να την αλλάζεις συχνά, καθώς μια βρώμικη μαξιλαροθήκη σημαίνει και σπυράκια στο πρόσωπο!

#4. Δεν πλένεις το πρόσωπό σου το πρωί

Τα προϊόντα που εφαρμόζεις το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο αλλά και τα βακτήρια του περιβάλλοντος «κάθονται» πάνω στην επιδερμίδα σου. Είναι σημαντικό λοιπόν, να πλένεις το πρόσωπό σου το πρωί, είτε με κάποιο καθαριστικό, είτε απλά με νερό για να τα «βγάλεις» από πάνω σου. Όλα αυτά, αν παραμείνουν στην επιδερμίδα θα προκαλέσουν σπυράκια (στην καλύτερη) και δερματικές ενοχλήσεις ή κοκκινίλες.

Κεντρική φωτό: Instagram @dreamdotshq

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department