Skip to main content

BEAUTY TIPS

Απλές κακές συνήθειες που σου στερούν μια λαμπερή επιδερμίδα

Όσα πρέπει να προσέχεις με την περιποίηση της επιδερμίδας σου.


Κέλλυ Νόβακ

Κοίτα, όλες κάνουμε λάθος με την περιποίηση της επιδερμίδας μας. Δεν είναι και λογικό όμως; Είναι ο κύκλος της ζωής αυτός. Πειραματίζεσαι, κάνεις λάθη, μαθαίνεις απ’ αυτά και ξανά από την αρχή. Όσο ζεις μαθαίνεις εξάλλου και το να μάθεις τι χρειάζεται το δέρμα σου δεν είναι πάντα και η πιο εύκολη υπόθεση. Θέλει δουλίτσα, ψάξιμο και πολύ… testing για να δεις τι πραγματικά χρειάζεται η δική σου επιδερμίδα.

Είναι σημαντικό λοιπόν, μέσα απ’ όλες αυτές τις συμβουλές που σου δίνω ή που διαβάζεις γενικότερα, να μπορείς να τις προσαρμόζεις με βάση τον τύπο επιδερμίδας σου. Δεν είναι όλα για όλες. Μια διαδικασία, όπως για π.χ. το scrub, μπορεί για το δικό σου δέρμα να πρέπει να εφαρμόζεις 2-3 φορές την εβδομάδα, ενώ για το δικό μου 1 φορά να αρκεί!

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες και κάποια πιο κοινά λάθη/συνήθειες που ισχύουν πάνω-κάτω για όλες μας!

Μερικά είναι και τα παρακάτω. Πράγματα, απλά, καθημερινά που μπορεί να κάνουμε και που δεν έχουμε ιδέα ότι μας στερούν μια τέλεια, αψεγάδιαστη επιδερμίδα!

Ποια είναι αυτά λοιπόν;

#1. Σαμποτάρεις τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου

Πόσες φορές έχεις «αρπάξει» ένα οποιοδήποτε καθαριστικό προσώπου που έχει βρεθεί μπροστά σου, είτε είναι σε μορφή gel, είτε είναι σαπούνι κτλ. και το οποίο δεν ταιριάζει καθόλου με τον τύπο της επιδερμίδας σου; Πολλές φαντάζομαι. Και κάπως έτσι σαμποτάρεις τον καθαρισμό σου, και μετά από λίγο έχεις ενοχλήσεις στο δέρμα ή βγάζεις σπυράκια κι δεν ξέρω κι εγώ τι. Είναι λοιπόν, σημαντικό το προϊόν που χρησιμοποιείς να είναι και το κατάλληλο για την επιδερμίδα σου.

4mistakesudowithurskin_01.jpg

Το αγαπημένο μου αυτή την περίοδο: Caudalie, Instant Foaming Cleanser

 

#2. Δεν χρησιμοποιείς αντηλιακό

Μιας και είναι η περίοδος τέτοια, ας το πω για χιλιοστή φορά. Πρέπει να φοράς αντηλιακό προσώπου ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και ΌΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. Ναι, το να χρησιμοποιείς μια ενυδατική που περιλαμβάνει SPF είναι κάπως ΟΚ, αλλά ειδικά τώρα το καλοκαίρι δεν αρκεί. Πρέπει μετά την ενυδατική και πριν φύγεις για το σπίτι να εφαρμόζεις πάντα στο πρόσωπο (και σώμα) αντηλιακό προσώπου.

4mistakesudowithurskin_022.jpg

Το αγαπημένο μου προϊόν αυτή την περίοδο: Carroten Sensicare SPF50

 

#3. Νομίζεις ότι μια ενυδατική κρέμα αρκεί για μια τέλεια επιδερμίδα

Let’s face it. Το να ενυδατώνεις απλά την επιδερμίδα σου, δεν αρκεί. Ναι, είναι καλό που βάζεις ενυδατική πρωί-βράδυ αλλά πρέπει να εμπλουτίσεις την περιποίησή σου, ειδικά από τα 25-26 κι έπειτα. Πέρα από την ενυδατική λοιπόν, πρέπει να συμπεριλάβεις και κάποιο serum ή booster που θα ενισχύσει την ενυδάτωση, ελαστικότητα και υγεία της επιδερμίδα σου.

 

4mistakesudowithurskin_033.jpg

Το αγαπημένο μου προϊόν αυτή την περίοδο: Diadermine, LIFT+  Revitalizing Vitamin C

 

#4. Δεν ξεβάφεσαι σωστά

  4mistakesudowithurskin_04.jpg

Το αγαπημένο μου προϊόν αυτή την περίοδο (και όλες τις περιόδους): Garnier, Νερό ντεμακιγιάζ Micellaire 3 σε 1

 

Κεντρική φωτό: Unsplash

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department